FunX

Waarom Digitzz zijn album zelfstandig uitbrengt: "Ik doe precies wat ik wil"

  1. Newschevron right
  2. Waarom Digitzz zijn album zelfstandig uitbrengt: "Ik doe precies wat ik wil"

Als artiest helemaal zelf een album uitbrengen zonder label vergt nogal wat lef. Onder andere Chance The Rapper en Macklemore deden dit al succesvol en in Nederland heeft ook Digitzz nu deze stap gemaakt. Bij 7/11 vertelde hij aan Sander waarom hij ervoor koos om zijn nieuwe album Oh My Fro zelfstandig uit te brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

alleen

"Ik merkte dat ik mezelf veel heb laten sturen en beïnvloeden. Ik besefte dat ik daar niet gelukkig van werd", vertelt de 30-jarige artiest. Nu hij alles alleen doet én deze muziek ook nog positief ontvangen wordt, is hij veel gelukkiger in zijn werk: "Ik doe precies wat ik wil doen. Dit is muziek die ik thuis in de kamer in m'n eentje maak, niemand heeft er iets over te zeggen. Dat mensen het dan ook nog nice vinden, dat is de shit!"

"Vanaf nu gaat het niet meer stil zijn, vanaf nu blijft het komen!"

niet altijd vrolijk

Digitzz heeft zijn hart en ziel in zijn nieuwe tracks gelegd. Hij geeft aan altijd bekend te staan als de vrolijke jongen die altijd in een goed humeur is, maar ook hij dealt met shit: "Ik ben ook gewoon een dude die shit heeft meegemaakt en langzaam aan wil ik mensen laten weten wie ik echt ben en waar ik echt vandaan kom." Hij hoopt dan ook dat mensen zich kunnen herkennen in het verhaal dat hij door middel van zijn muziek vertelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen ja, geen nee, geen euh

Tot slot speelde Sander nog een lastig spelletje met Digitzz. Hij moest anderhalve minuut lang praten zonder 'ja', 'nee' en 'euh' te zeggen. Dit is moeilijker dan je denkt, maar hij bracht het er aardig van af!

Ster advertentie
Ster advertentie