FunX

Alex (23) over het leven in studentenhuis: “Er zat een enorme poepvlek op het bed”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Alex (23) over het leven in studentenhuis: “Er zat een enorme poepvlek op het bed”

Studentenhuizen staan bekend om wilde feesten en gezelligheid, maar ook zeker om de viezigheid. Van de opgestapelde afwas tot aan de muizen in de airfyer. Op TikTok zijn dit soort filmpjes steeds vaker te zien. Elk huis is natuurlijk anders, maar de meeste hebben één ding gemeen. Bijna elk huis heeft van die omg-gevallen die je van top tot teen laten cringen. Zo ook van Alex (23) uit Rotterdam.

Slaapfeestje

Alex besloot ongeveer drie jaar geleden het nest te verlaten om met zeven andere jongens in een huis te gaan wonen. Het was even wennen om opeens met vreemde op te trekken, maar hij raakte er gauw gewend aan. Toch zijn er ook situaties voorgevallen waar hij eigenlijk liever niet aan wordt herinnerd. Één daarvan is toen hij wat vrienden over de vloer had. "We hadden wat vrienden uitgenodigd om bij ons te chillen. Er bleef toen een jongen en een meid slapen. Ik heb ze gestuurd naar de kamer van mijn huisgenoot, die was er namelijk toch niet. Ik wist dat ze in zijn bed seks hadden en ging daarom even kijken of alles er nog oké uitzag. Toen ik de lakens omhoog deed, zat er een enorme poepvlek op het bed. Ik weet niet wat die twee hebben gedaan, maar ik schrok er wel van." Alex verwachtte dat zijn huisgenoot ieder moment kon binnenlopen en besloot daarom met haast de lakens te wassen. "Ik had alleen te weinig tijd om het grondig te wassen. Na dertig minuten reinigen, heb ik de lakens dan ook weer over zijn bed heen gelegd."

Verassing in de vuilniszak

De huisgenoten van Alex hebben elke maandag een schoonmaakdag waarbij ze de gezamenlijke ruimtes opruimen. Ze besteden dan tijd om de rotzooi van de dagen ervoor schoon te maken. "Het schoonmaken op maandag vinden we wel belangrijk. Als je dit niet doet, moet je een kratje bier kopen voor het huis. De andere dagen leven we wel met troep. We gooien alles wat niet stuk gaat naar elkaars hoofd en laten dat liggen." Volgens Alex gaat het er heel anders aan toe dan bij zijn ouders."Toen kon ik nog met sokken of blote voeten lopen en nu loop ik met schoenen."

Tijdens het opruimen gebeurde er wel iets heel geks."Tijdens het opruimen van mijn balkon, oftewel onze vuilnisbelt waar we van alles opgooien - schrokken we enorm toen één van de vuilniszakken begon te trillen. Voor zover bekend bij de studenten hadden ze geen last van muizen, dus vroegen ze zich af wat het kon zijn. "Na verdere inspectie bleek het een vibrator te zijn. Stuk was het dus niet", vertelt Alex lachend. "Daar vlak naast lag ook een kussen waar een enorme mierenkolonie zich had gevestigd."

foto: FunX

Balkon van Alex

Slaapwandelen

Hij benoemt een situatie waardoor hij echt pissig werd. “We hadden een tijdje een huisgenoot die in een dronken bui begon te slaapwandelen. Hij heeft toen drie keer in zijn kamer geplast, terwijl hij stond te slapen. Nadat ik een keer zelf half slapend op bed lag, hoorde ik wat commotie in mijn kamer. Ik moet toegeven dat ik zelf enorm dronken was dus niet helemaal doorhad wat er gebeurde. Blijkbaar had hij over mijn schoenen heen geplast."

Als dat niet erg genoeg was, heeft volgens Alex, de huisgenoot dat zelfs overtroffen. De sneakers van Alex zijn slecht één van zijn vele slachtoffers. Zo heeft de huisgenoot na een avondje feesten staan plassen op de egel van een ander huisgenootje. "Echt alles zat onder de urine, maar de egel heeft het gelukkig overleefd." Dat alles onder de plas zit, komt ook door hun kat Strosti. Zo plaste de kat een keer over Alex’ handdoek heen: "Nadat ik uit de douche stapte en me wilde afdrogen, rook ik het gelijk. Mijn handdoek zat helemaal onder de kattenpis."

Alhoewel Alex een paar schoenen moest weggooien en zijn handdoek niet meer onbeheerd kan achterlaten, moet hij er niet aan denken om weer thuis te wonen. Zo is hij ondanks alle horrorverhalen erg blij met zijn woonplek."Ik woon er nog steeds met veel plezier. Het is een gezellig huis waar altijd wel wat te beleven is."


Ster advertentie
Ster advertentie