FunX

'Mijn vriendin heeft geen zin meer in intieme dingen sinds coronacrisis'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Mijn vriendin heeft geen zin meer in intieme dingen sinds coronacrisis'

Elke woensdag helpt Fernando jou in Dating Dilemma met jouw liefdesproblemen. Deze week het dilemma van Martin dat hij graag wil delen. "Ik woon al een paar jaar samen met mijn vriendin en de laatste weken heeft ze weinig tot geen zin meer om intiem met mij te zijn. Voorheen was alles heel anders en hadden we vrijwel elke dag seks en nu bijna niet meer. Ik weet zeker dat het aan de coronasituatie, we zitten continu op elkaars lip en dat was hiervoor niet zo." Martin vraagt zich af hoe hij zijn relatie op kan spicen om het spannend te houden in deze bijzondere tijd en dat advies kreeg hij van de luisteraars!

"Vermaak jezelf"

Volgens Niels is Martin iets te hongerig en moet hij op date gaan met zijn rechterhand (linker kan ook). Ook neemt hij de coronamaatregelen extra serieus. Heel serieus: "Doe niet zo hongerig, die man kan zichzelf vermaken. Fysiek contact mag gewoon nog niet, dus zijn vriendin heeft gelijk. Hij moet gewoon wachten."

"Zoek een hobby"

Daan werkt met een hele andere soort psychologie. Hij denkt dat Martin afstand moet nemen, zodat zijn vriendin vanzelf weer naar 'm gaat verlangen. "Neem afstand en doe iets voor jezelf. Ga gamen of zoek een hobby, dan trekt iemand zich vanzelf naar je toe."

Communication = key

Morena denkt dat Martin moet checken of er ook niet iets anders aan de hand is behalve corona. Zelf heeft Morena al een relatie van 8,5 jaar en maakte zij zelf mee dat de intimiteit minder werd. Praten is de oplossing! Ze raad aan om vooral te bespreken wat je partner spannend vindt of om misschien terug te blikken op wat jullie in de eerste paar maanden van jullie relatie spannend vonden. Dan kan het volgens haar zomaar anders gaan. "Start een gesprek en vraag wat het probleem is. Het hoeft niet per se te maken te hebben met corona, misschien is er wel wat anders aan de hand."

"Skippen"

Rowena is meer van de keiharde aanpak. "Een chick die geen intimiteit meer met je wil na een jarenlange relatie? Kijk maar uit dat ze niet gewoon bezig is met iemand anders. Ik zou klaar zijn met deze relatie en haar gewoon skippen."

Ster advertentie
Ster advertentie