FunX

Realityster Jørney Hendrikx bekeerde tot de islam: "Verlies van mijn moeder was de doorslag"

foto: Instagram: @jurney.hendrikx
  1. Newschevron right
  2. Realityster Jørney Hendrikx bekeerde tot de islam: "Verlies van mijn moeder was de doorslag"

De kans is groot dat je Jørney Hendrikx kent van Ex on the Beach: Double Dutch. Haar deelname aan het programma maakte haar in één klap een realityster die ook op Instagram lekker ging als influencer. Wat velen echter niet zagen aankomen, is dat Jørney sinds kort door het leven gaat als moslima. In Start vertelt ze aan Gilly welke rol de islam in haar leven heeft gespeeld en wat uiteindelijk de doorslag gaf om zich te bekeren.

Realityster Jørney bekeerde tot de Islam: ''Verlies van mijn moeder was de doorslag''

"Kracht en steun"

Jørney vertelt dat ze ongelovig is opgevoed, maar wel altijd interesse heeft gehad in de islam. Dat had mede te maken met het feit dat ze in haar tienerjaren veel vriendinnen had die islamitisch waren. "Ik vond het altijd heel mooi hoe mijn vriendinnen met het geloof omgingen", vertelt ze. "Ook zag ik dat ze heel veel kracht en steun uit de islam haalden. Sindsdien is het geloof altijd op mijn pad gebleven."

Door de jaren heen bleef Jørney zich verdiepen in geloofsovertuigingen, waaronder de islam, maar het duurde echter nog jaren voordat ze de keuze maakte om zich te bekeren. "Ik heb altijd geloofd dat er meer is en dat de wereld niet zomaar is ontstaan. Een auto en een huis zijn ook door iemand gecreëerd, dus de wereld moet ook door iemand geschapen zijn. Daarom heb ik me altijd verdiept in geloofsovertuigingen en veel mensen erover gesproken. Ik voelde me er dan ook goed bij om te bekeren tot de islam en het voelde voor mij als een logische stap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Goed voorbeeld"

Na de geboorte van haar eerste kind besloot Jørney het geloof veel meer te gaan praktiseren. Niet alleen omdat ze meer structuur wilde aanbrengen in haar leven, maar ook om haar dochter het goede voorbeeld te geven. "Voordat ik het geloof begon te praktiseren, ging ik nog weleens uit en deed ik zo nu en dan een drankje. Toen ik moeder werd, had ik echter zoiets van: ik moet wel een goed voorbeeld zijn voor mijn dochter. Ik wil haar namelijk wel islamitisch opvoeden. Ik kan zelf niet in het weekend op stap gaan en van haar verwachten dat ze het geloof gaat praktiseren."

Een andere belangrijke reden voor Jørney om de islam te praktiseren was de geboorte van haar zoontje. Op de dag van zijn geboorte kwam ze er namelijk achter dat haar moeder was overleden. "Toen ik erachter kwam dat mijn moeder was overleden en ik ook nog een heftige bevalling achter de rug had, kwam ik tot de conclusie dat ik me volledig moest richten op het geloof. Ik leefde al volgens heel veel regels van de islam, maar na de geboorte van mijn zoon en de dood van mijn moeder zag ik in dat ik die switch moest maken."

"Heftige uitspraken"

Sinds haar bekering heeft Jørney haar Instagramprofiel schoongeveegd en plaatst ze alleen nog foto's van zichzelf met een hijab. De realityster kon op veel lof rekenen van haar volgers, maar kreeg ook een hoop kritiek over zich heen. "Veel mensen deden uitspraken zoals: 'van kech naar moslim' of 'ga je kont verkopen, net zoals je dochter dat in de toekomst gaat doen'. Mensen wensten me zulke heftige dingen toe, maar aan het eind van de dag raakt dat me allemaal niet. Het komt allemaal voort uit onwetendheid."

Ster advertentie
Ster advertentie