FunX

Ismo: "Ik doe echt alles voor mijn ouders"

  1. Newschevron right
  2. Ismo: "Ik doe echt alles voor mijn ouders"

Vannacht om 00.00 komt de nieuwe EP 'De Waarheid 2' van Ismo uit. In Start gaf hij alvast een preview van een paar singles. Hij legde de betekenis achter zijn nieuwe tracks 'Ouders' en 'Media' uit en Fernando daagde hem uit voor een potje truth or dare.

Media

In zijn nieuwe track geeft Ismo zijn kijk op de media. Eén van de lines is bijvoorbeeld: "de media liegt, maar liegt niet meer tegen mij". Fernando vroeg de rapper uit Breda welke betekenis daar precies achter zit.

"Ik bedoel daarmee dat er heel veel misleidende informatie is. En heel veel dingen worden uitvergroot waar dat niet nodig is. Terwijl dingen die juist wel uitvergroot moeten worden, daar gebeurt het niet. Dat is het spel dat de media spelen. Ze zaaien angst bij mensen."

Volgens Ismo moet de track een verbindende boodschap hebben: "laten we compassie en liefde tonen voor iedereen."

De ogen van mensen moeten open gaan. Ik zeg ook niet dat alles wat ik zeg de waarheid is, maar het is mijn visie. Voor mij is het de waarheid.

Ouders

Eén van de persoonlijkste nummers van 'De Waarheid 2' is de track 'Ouders'. Het nummer gaat over de band van Ismo met zijn ouders. Ismo was als tiener roekeloos, deed zijn eigen ding en had geen oudere broer die op hem lette.

"Op een gegeven moment word je 18 en ga je van school af. En mijn ouders wilde dat ik iets ging doen. Werken of mezelf inschrijven bij een school. Mijn vader bracht me zelfs naar het uitzendbureau om te gaan solliciteren. Dan bleef ik gewoon staan wachten tot hij weer weg ging."

Nu kijken Ismo's ouders heel anders naar hem. Zijn moeder en vader lachen altijd als hij langs komt.

"Ik doe echt alles voor mijn ouders. De dingen voor jezelf koopt en doet, daar heb je maar een tijdje plezier van. Maar dingen die je doet voor de mensen waar je om geeft, daar heb je je hele leven lang plezier van."

nieuw project

Omdat zijn nieuwe EP 'De Waarheid 2' heet, speelde Fernando truth or dare met Ismo. En daar deed hij een onthulling: er komt een album van Ismo en Lijpe! Check de volledige video als je het spel wilt zien. Dan kom je er ook achter wat zijn grootste angst is en of hij wel eens beef heeft gehad met andere rappers...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie