FunX

Sevn Alias over nieuwe album: "Voorlopig laatste Nederlandstalige project"

foto: 1OAK
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias over nieuwe album: "Voorlopig laatste Nederlandstalige project"

Sevn Alias dropte vandaag zijn langverwachte album Bogey 4 the Win, het is alweer het vijftiende project van de 23-jarige rapper. Vanochtend was hij te gast bij Start met Fernando, waar hij vertelde dat hij voorlopig geen Nederlandstalige projecten meer gaat uitbrengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrièreswitch

Sevn liet in 2019 al weten dat hij zich ook ging focussen op de Engelstalige scene en dat hij de ambitie had om Engelstalige projecten uit te brengen. Het lijkt erop dat de rapper eindelijk deze stap gaat maken: "Dit wordt voorlopig mijn laatste Nederlandstalige album. Iedereen denkt dat dit mijn laatste project is, maar ik heb nog veel muziek liggen. Mensen hebben altijd een mening en dat begint me steeds minder te beïnvloeden. Ik sta honderd procent achter de muziek die ik nu uitbreng."

Bogey 4 the win

De rapper legt ook nog uit wat de naam van het album betekent. "Bogey is een golfterm die gebruikt wordt als een golfer één slag extra nodig heeft om de bal in de hole te krijgen." Dat herkent de rapper ook aan zijn eigen leven. "Ik heb altijd een stap extra nodig om de winst te pakken, maar uiteindelijk kom ik altijd uit waar ik moet zijn."

Is dit het laatste Nederlandstalige project van Sevn Alias?

Started from the bottom

Vroeger zeiden veel mensen dat Sevn zich op school moest focussen en dat rap hem niks zou brengen. "Ik ben gewoon trots op dat mijn carrière is gelukt zoals het is gelukt. Ondanks wat andere mensen tegen me zeiden, heb ik het toch laten werken."

Hij vindt ook dat hij zichzelf heeft overtroffen en ontwikkeld in de loop der jaren. "Toen ik begon kon ik niet eens refreintjes maken, alleen maar rappen. Op dat vlak heb ik me heel erg ontwikkeld."

Vrijheid

De Amsterdammer is blij met de vrijheid die hij nu heeft als onafhankelijke artiest. "Ik probeer mezelf sowieso altijd vast te houden aan hoe ik ben begonnen zonder invloed van anderen." Die vrijheid merk je ook aan de producers met wie hij samenwerkt: een groot deel van zijn nieuwe album is geproduceerd door onbekende producers. "Ik heb gewoon gewerkt met wie ready was. Ik geef onbekende producers sowieso een kans, ze kunnen me gewoon beats mailen."

Sevn Alias: “Ik ben niet altijd slim geweest in mijn uitspraken”

Ster advertentie
Ster advertentie