Entertainment

Sevn Alias in Real Talk over zijn jeugd, kinderwens en Engelstalig album

  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias in Real Talk over zijn jeugd, kinderwens en Engelstalig album

Sevn Alias heeft veel te vertellen en dat laat hij het liefst horen via zijn muziek. De rapper is namelijk niet echt een prater en houdt dan ook niet van interviews. Voor Fernando maakte hij een uitzondering door tegenover hem plaats te nemen voor een Nandoleaks: Real Talk. In het openhartige gesprek vertelt de rapper over zijn jeugd, emotionele momenten, zijn kinderwens en zijn muziek, waaronder een nieuw buitenlands project.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik denk dat ik niet te vergelijken ben met anderen."

Kickboksen

Wat je misschien nog niet wist, is dat Sevns eerste droom niet was om rapper te worden, maar kickbokser. In het kickboksen kon hij namelijk zijn energie kwijt als hij weer eens leip werd van struggles op school. Dat leren was namelijk niet echt zijn ding. Al snel besloot hij daarom voor muziek te gaan en toen ontplofte zijn carrière zo snel, dat hij amper tijd had om te beseffen wat hem overkwam. "Ik denk dat ik pas sinds een jaar besef wat voor impact ik heb op de game." Onlangs heeft Sevn het kickboksen weer opgepakt. "Ik denk dat dat me wel cool houdt."

Emotioneel

Sevn geeft toe dat hij geen makkelijke prater is. "Ik denk dat ik dat van mijn pa heb, misschien spreken we elkaar nu al twee maanden niet." Toch probeert hij zich steeds vaker open te stellen en te praten over shit die hem dwars zit.

Op zijn laatste album Twenty Four Sevn 4 doet hij dat ook. Daarop staat één track die voor hem extra bijzonder is: Sévaio. Daarin rapt hij over persoonlijke dingen die hij lang heeft weggestopt, zoals de drugsverslaving van zijn oma. "Ik was in tranen aan het schrijven." Toen hij het nummer aan zijn moeder en tante liet horen, was dat een emotioneel moment. "Ze moesten huilen en ik ook elke keer als ik het afspeel. Dan is het alsof ik alles opnieuw beleef."

Engelstalig

Van Sevn hebben we nu een aantal dikke Nederlandstalige albums gehoord, maar binnenkort komt er een Engelstalig project aan. "Ik vind Engels in rap toffer klinken dan Nederlands. En ik denk dat ik nu op een punt zit dat ik het goed onder controle heb." Hij vertelt dat hij een paar toffe internationale collabs heeft klaarliggen. Met welke Engelse rappers hij in het vervolg nog in de studio hoopt te duiken? "J Hus sowieso. En Stormzy en Skepta."

Kinderwens

Tijdens de Real Talk zijn er naast muziek nog twee dingen waar Sevn gelijk een lach van op zijn gezicht krijgt: zijn kleine broertje en het idee om ooit vader te worden. "Ik wil graag kinderen! Maar alles op zijn tijd. Ik heb geen vrouw, dus dat gaat 'm nog even niet worden!"

Ster advertentie
Ster advertentie