FunX

Manuel (15) kan dit weekend beste FIFA-speler ter wereld worden

foto: Instagram: @psvesports
  1. Newschevron right
  2. Manuel (15) kan dit weekend beste FIFA-speler ter wereld worden

De 15-jarige Manuel Bachoore staat op het punt om een geweldige prestatie te leveren. De jonge E-sporter van PSV staat momenteel op de eerste plek in de zogeheten Weekend League: de belangrijkste online modus van FIFA. Als hij aankomend weekend weer met de beste score komt, wordt hij bekroond tot nummer 1 van de wereld van de maand april! Hij vertelde er meer over in Start met Fernando.

Manuel (15) kan dit weekend beste FIFA-speler ter wereld worden

Serieuzer

Ieder weekend kunnen er in de Weekend League dertig potjes gespeeld worden. In de maand april won Manuel tot nu toe elk potje waardoor hij nu op negentig gewonnen duels staat. Dat zorgde ervoor dat hij nu op de eerste plek staat. Als hij aankomend weekend weer de perfecte score haalt, wordt hij sowieso de nummer 1 van de wereld.

Het begon voor Manuel zo'n drie jaar geleden serieus te worden met FIFA. Hij kreeg een Playstation 4, werd steeds beter in het spel en belandde voor het eerst in de top 100. "Toen ben ik het echt wat serieuzer gaan nemen, want ik had het gevoel dat er veel meer in zat." Uiteindelijk zat er ook daadwerkelijk meer in, want Manuel is nu zelfs deel van het zogeheten PSV Esports talent team. "Daar ben ik heel dankbaar voor."

Het grote werk

Om zo goed te worden in FIFA moet je er veel tijd in steken. Voor de lockdown oefende Manuel doordeweeks zeker zo'n twee uur per dag en in het weekend soms wel tot vier uur. "Nu met deze lockdown, denk ik dat ik doordeweeks ook wel de vijf uur haal. Dat doe ik dan meestal voor de lol, niet per se om te oefenen."

Op dit moment staat Manuel nog niet fulltime onder contract bij PSV, waardoor hij geen salaris krijgt. Hij verdient nu voornamelijk geld met kleine toernooien die online georganiseerd worden. "Daar is meestal rond de 100 tot 200 euro te winnen." Zodra Manuel 16 jaar wordt, gaat het grote werk eindelijk beginnen.

"Volgend jaar word ik 16 en ik kijk ernaar uit om die toernooien te spelen waar het gaat om tienduizenden tot honderdduizenden euro's."

Leven van het gamen

Manuel hoopt in de toekomst te kunnen leven van het gamen. "Het is wel iets waar ik naar streef. Als het zo goed blijft gaan, zou ik er wel mijn fulltime job van willen maken." Zijn ouders moesten in eerste instantie wennen aan het idee en wisten niet dat het zo serieus kon worden. "Toen ik onder contract kwam bij PSV was het wel een ander verhaal. Nu vinden ze het gewoon prima."

Ster advertentie
Ster advertentie