Naar homepage
FunX

Sams (27) nieuwe baan ging niet door vanwege corona

  1. Newschevron right
  2. Sams (27) nieuwe baan ging niet door vanwege corona

Toen de 27-jarige Sam uit Dordrecht zwanger werd, kwam ze zonder werk te zitten. Doordat ze toch op zwangerschapsverlof ging, kwam de klap gelukkig minder hard aan. Haar kindje is nu vier maanden oud en Sam is al een aantal maanden hard op zoek naar een nieuwe baan. De coronacrisis gooit echter alles in de soep. Sam zit nu thuis zonder werk en met een uitkering.

Werkloos en zwanger

Sam werkte fulltime als administratief medewerker en verdiende goed bij haar oude baan. Helaas werd haar contract niet verlengd. “Gelukkig ging toen net mijn zwangerschapsverlof in, dus voelde ik daar financieel gezien niet zo veel van.” In februari eindigde haar zwangerschapsverlof en kreeg ze een werkloosheidsuitkering (WW).

Leuke match

Sam was ondertussen al een tijd bezig met solliciteren, maar het vinden van een goede match tussen haar en een bedrijf ging niet zo vlot als ze had gedacht. Na meer dan zeventig sollicitaties, vond ze eindelijk een leuk bedrijf dat ook interesse in haar had. Ze mocht een ochtend meelopen en dat beviel goed. “Het was een superleuke match”, zegt Sam over de connectie tussen haar en het bedrijf.

Een week later werd ze gebeld met het vervelende nieuws dat de sollicitatieprocedure on hold werd gezet. “Ik kan je eigenlijk geen antwoord meer geven, want het staat nu vooralsnog even in de koelkast”, werd Sam verteld. Ze moet dus of verder zoeken, of afwachten.

Gevolgen

De werkloosheid van Sam heeft gevolgen voor haar en haar gezin. “Het probleem is dat in mei de werkloosheidsuitkering afloopt. Ik heb mazzel dat mijn partner een baan heeft,” vertelt Sam. “Maar dit betekent ook weer dat je geen recht hebt op een overige uitkering na de WW, omdat ze dan verwachten dat je partner alles op zich neemt.” Sam ging van een fulltime baan met een goed salaris naar een uitkering en is daar dankbaar voor, maar voelt het verschil. “Natuurlijk, je leeft naar wat je hebt en ik ben blij dat de uitkering er is, maar je voelt het wel.”

“Better safe than sorry”

Niemand kan nu in de toekomst kijken, maar Sam heeft wel al een idee wat ze gaat doen als de maatregelen rondom het coronavirus minder strikt worden. Ze gaat het bedrijf waar ze mee mocht lopen weer benaderen en hoopt dat ze daar aan de slag kan. “Verder solliciteer ik me een ongeluk”.

Voorlopig zit Sam samen met haar baby thuis. Ze loopt af en toe een rondje als het stil is op straat, maar boodschappen halen doet ze niet meer. “Better safe than sorry”.

Ster advertentie
Ster advertentie