FunX

Sheena: "Alle OnlyFans-creators stappen over en de fans gaan mee"

foto: Instagram @sheena.aw
  1. Newschevron right
  2. Sheena: "Alle OnlyFans-creators stappen over en de fans gaan mee"

Binnenkort wordt het verboden om expliciete seksuele content te verspreiden via OnlyFans. Dat maakte het platform onlangs bekend. Opvallend, want dat zijn precies de foto's en filmpjes waar OnlyFans zo populair mee is geworden en waardoor veel mensen bakken met geld hebben verdiend. Betekenen de nieuwe regels einde carrière voor die creators? Zeker niet, zo vertelt Sheena aan Serginio.


Update 16:00
OnlyFans heeft vanmiddag laten weten het verbod toch weer terug te draaien. "OnlyFans staat voor inclusiviteit en we zullen alle creators een thuis blijven bieden", zeggen ze in hun verklaring op Twitter.

Veranderingen

Sheena is een succesvol creator op OnlyFans. In de Videoland-docu OnlyFans Uncovered vertelt ze hoe ze fulltime bezig is met sexy foto's van zichzelf maken en zo duizenden euro's per maand verdient. Toen ze hoorde over de veranderingen op het platform, heeft ze meteen gemaild. "Toen hebben ze in eerste instantie alles ontkend en gezegd dat ze niks zouden veranderen." Later bleek het tegenovergestelde het geval.

OnlyFans heeft aangegeven dat de veranderingen nodig zijn vanwege toenemende druk vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners. "Ze zeggen dat MasterCard niet meer met ze wil samenwerken als ze pornocontent op hun site hebben, waardoor ze niet zouden kunnen uitbetalen", aldus Sheena. "Ze geven de banken de schuld, maar ik geloof dat niet helemaal. Ik zit ook op andere platformen en die gaan wel gewoon door."

Quote

Het is gewoon een kwestie van: welk platform gaan we nu rijk maken? Iedereen stapt over en de fans gaan mee. Die hebben niks meer te zoeken op OnlyFans.

Andere platformen

Bang voor een noodzakelijke carrièreswitch is Sheena totaal niet. De veranderingen zullen op haar niet veel impact hebben. "Ik heb niet heel veel expliciete content. Alles wat ik heb, haal ik er gewoon vanaf en zet ik op een ander platform. Dus ik gok dat mijn inkomsten er niet onder gaan lijden."

Sheena vertelt dat veel grote creators al weg zijn bij OnlyFans. "Ze zijn superpissed. Ook over de manier waarop ze met ons zijn omgegaan, dat is gewoon niet eerlijk." Ze geeft aan dat veel creators hun foto's en filmpjes daarom nu verplaatsen naar andere, soortgelijke platformen. En de betalende fans volgen. "Iedereen gaat nu over naar Fansly of PocketStars." Dat eerste platform is in korte tijd zo populair geworden bij creators, dat het bedrijf op Twitter liet weten het aantal nieuwe aanmeldingen niet meer bij te kunnen houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Einde OnlyFans

Sheena is zelf ook klaar met OnlyFans, maar zomaar stoppen kan niet. "Ik heb daar nog steeds m'n fans zitten natuurlijk. Die moet ik eerst naar het andere platform krijgen. Als dat zover is, kap ik ermee." Dat kan volgens haar niet lang meer duren, aangezien de teller met fans met honderden per dag oploopt. "Mijn fans gaan waar ik ga. Wat hebben ze straks op OnlyFans te zoeken als daar niets meer te vinden is?"

Sheena verwacht dat het niet lang meer duurt voordat er een einde komt aan OnlyFans, hoewel er ook creators van niet-seksuele content gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan kook- of yogavideo's. "Maar dat gaan ze nooit volhouden."

Dat grappenmakers zeggen dat alle OnlyFans-creators straks achter de kassa of in een fastfoodrestaurant werken, slaat volgens Sheena nergens op. "Ik kan daar alleen maar om lachen. Natuurlijk is dat onzin. OnlyFans is maar een platform, er zijn honderden anderen."

Ster advertentie
Ster advertentie