FunX

Zeynep Dag (30) verovert de wereld met eigen schoenenmerk

foto: Instagram: zeynepdag._
  1. Newschevron right
  2. Zeynep Dag (30) verovert de wereld met eigen schoenenmerk

De 30-jarige schoenenontwerpster Zeynep Dag uit Eindhoven had het in haar jeugd niet bepaald makkelijk. Ze werd gepest op de middelbare school en ook thuis was de situatie ellendig. Toch had ze maar één doel voor ogen: schoenen ontwerpen. Zo gezegd zo gedaan, want haar eigen schoenenmerk Alzúarr wordt nu door grote celebrities, zoals Rihanna, Beyoncé en Jennifer Lopez gedragen. In Start met Fernando vertelt ze meer over haar grote succes en eigen Business Fashion Academy.

Schoenenontwerpster Zeynep Dag verovert de wereld met haar exclusieve schoenenmerk

Doorzettingsvermogen

Het succes van Alzúarr heeft Zeynep naar eigen zeggen te danken aan haar doorzettingsvermogen. ‘’Ik denk dat je eerst in jezelf moet leren geloven'', vertelt ze aan Fernando. Ze werkte vijf jaar als freelance schoenenontwerpster, maar kreeg vaak te horen dat haar designs niet goed genoeg waren. Toch bleef ze in haar eigen ontwerpen geloven en begon ze haar eigen onderneming. Zeyneps grote doorbraak was mede te danken aan Rihanna, die een paar van haar unieke hakken kocht. ‘’Toen ik een dm van de stylist van Rihanna zag binnenstromen schreeuwde ik van blijdschap en was ik super hyper, maar daarna is het back to business.''

Quote

Rihanna had mijn schoenen gekocht en blijkbaar is het zo dat als Rihanna iets draagt niet alleen heel de wereld het wilt, maar ook andere artiesten. Zo is de bal begonnen te rollen. Vervolgens kreeg ik mails van de stylist van J.Lo tot aan de stylist van Beyoncé en zo gaat het steeds door.

Zeynep Dag

Vmbo

De kracht achter haar succes heeft Zeynep uit haar verleden gehaald. Ze groeide op in een achterstandswijk en ging naar een vmbo-school. Op school was ze anders dan de andere kinderen, tenminste dat maakte iedereen haar wijs. ‘’Ik was super leergierig, maar mijn klasgenoten accepteerden dat niet. Ik zag er ook anders uit, want ik kleedde mij anders dan de andere kindjes.’’ Met als gevolg dat de jonge Zeynep werd beschouwd als het buitenbeentje van de school en hierdoor vaak werd gepest door klasgenootjes. Ook thuis had ze net niet makkelijk. Zeynep vertelt dat ze geen prettige jeugd had.

Eigen privéschool

Zeynep is haar ambitie nooit uit het oog verloren, ondanks de zware tijden. Ze gaf les op veel hogescholen als lerares kunstgeschiedenis. Daar merkte ze meerdere malen iets op: ‘’Ik merkte op de scholen waar ik les gaf dat mensen met een andere huidskleur of dergelijke anders behandeld werden.’’ Dat maakte haar zo boos waarop ze besloot haar eigen privéschool, genaamd Business Fashion Academy op te richten. Ze wilt het anders doen, vooral omdat ze weet hoe het is om als buitenbeentje behandeld te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie