FunX

Marco Borsato draagt award op aan John Kon Kelei

  1. Newschevron right
  2. Marco Borsato draagt award op aan John Kon Kelei
In een bomvolle HMH kreeg Marco Borsato vrijdagavond tijdens Hi5 Rhythm for Success the Martin Luther King Award overhandigd. De zanger wint de prijs "omdat hij zich onbezoldigd op vele manieren inzet, om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child, onder de aandacht te brengen," Ook wordt hij geprezen om het feit dat hij zich laat leiden vanuit eigen kracht.

Na de uitreiking kwam Marco langs in de mobiele FunX studio. Tegen Serkan zei hij blij te zijn met de prijs: "Ik vind het bijzonder. De naamgever van deze prijs is een ontzettende inspirator geweest voor miljoenen mensen in de hele wereld en niet in de laatste plaats ook voor mezelf. Laten we hopen dat die dromen ook uitkomen."

John Kon Kelei
Marco heeft de prijs opgedragen aan John Kon Kelei, voormalig kindsoldaat uit Zuid-Sudan. Hij vluchtte naar Nederland en is hier inmiddels afgestuurd in rechten. Momenteel helpt hij mee in zijn geboorteland met het opschrijven en indexeren van wetten. "Hij is iemand die deze prijs zou moeten verdienen en dat is waarom ik de prijs aan hem opdraag," zegt Borsato.

John Kon Kelei, ook aanwezig in de FunX studio, vindt op zijn beurt dat Marco de prijs verdient. "Ik vind het op z'n plaats dat mensen die opstaan en knokken voor anderen zo'n prijs mogen hebben."

Beluister hier het hele gesprek met Marco en John:
Ster advertentie
Ster advertentie