FunX

Redouan (30): “Ik heb van mijn beperkingen mijn kracht gemaakt”

  1. Newschevron right
  2. Redouan (30): “Ik heb van mijn beperkingen mijn kracht gemaakt”

“Ik werd in september gebeld met de vraag of ik wilde optreden tijdens het songfestival. Er is bijna geen groter podium voor live entertainment, dus ik was heel erg verrast. Het is een hele eer om daar te staan.

Ik ben net wat anders dan andere dansers. Ik ben geboren met een aantal fysieke beperkingen en daardoor heb ik een unieke stijl. Ik ben geboren met een korte rechterarm, twee vingers aan mijn rechterhand en drie vingers aan mijn linkerhand. Ik heb een korter rechterbeen, ik draag een loopprothese en ik heb geen rechterheup.

Het is een hele waslijst aan beperkingen, niet wat je zou verwachten bij een standaard danslichaam. Maar ik heb er mijn kracht van gemaakt en ben er een unieke danser door geworden.

Op het songfestival willen ze het beste talent van Nederland laten zien en het is een hele eer dat ik me bij dat rijtje mag voegen. Ik doe de stijl breaking en ik vind het mooi dat ik die stijl mag vertegenwoordigen en wat hiphop mag laten zien op het podium.

Ik treed op in de tweede halve finale van het songfestival. Het is in mei en ik ben nu aan het researchen wat we gaan doen. Momenteel zijn we de muziek aan het samenstellen met producer Eric van Tijn. Zodra dat stukje rond is, dan ga ik echt de studio in en fysiek aan de slag.

Het gaat een spektakel worden.”

- Redouan (30)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie