FunX

Krant verwart Fernando met Steven Brunswijk in foto: "Ik word gewoon boos

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Krant verwart Fernando met Steven Brunswijk in foto: "Ik word gewoon boos

Steven Brunswijk, die een rol heeft in The Passion, werd in Trouw verward met FunX radio-dj Fernando. In de krant stond namelijk het nieuws dat Brunswijk in de muzikale paasvertelling gaat spelen met een foto van FunX eigen Fernando. In de ochtendshow ging de radio-dj verhaal halen bij de cabaretier en de hoofdredacteur van Trouw.

Verkeerde foto in Trouw

Radio-dj Fernando begreep niet hoe dit heeft kunnen gebeuren en vertelde in de ochtendshow dat hij zelfs een beetje boos was. Ook Steven Brunswijk had geen begrip voor de fout. "Je kijkt toch? Dit is toch raar?", reageert de cabaretier. Hierop reageerde Fernando dat je zelfs als blind persoon door middel van brailleschrift de juiste foto kunt vinden. "Je kunt googlen en een stem laten horen of je kunt gewoon zoeken. Ik word gewoon boos", zegt Fernando.

Om meer duidelijkheid te krijgen over hoe deze fout werd gemaakt is, belde de radio-dj met de hoofdredacteur van Trouw. "Wij vinden dit ook heel erg bijzonder. We hebben het uitgezocht en daaruit bleek dat wij de foto hebben opgevraagd bij de beeldbank van het ANP. Wij kregen deze foto aangeleverd met naam en daar bleek dus een fout in te zitten", vertelt Cees van der Laan, hoofdredacteur bij Trouw.

foto: Steven Brunswijk op Instagram

Fout van ANP

De hoofdredacteur vervolgt zijn verhaal met dat de fout gewoonweg bij het ANP ligt. "We hebben ze meteen geïnformeerd van wat er speelt, dus ik neem aan dat ze dit veranderen", vertelt van der Laan. Fernando is het niet helemaal eens met deze uitleg en reageert het volgende: "het staat wel in jouw krant, daar ben je toch zelf verantwoordelijk voor?". De hoofdredacteur zegt dat dit klopt en dat ze als krant hier enorm van balen en de fout gaan corrigeren in de krant.

Ster advertentie
Ster advertentie