FunX

Roselilah won haar eerste Grammy voor de track 'Family Ties': "Het is surrealistisch"

foto: Roselilah
  1. Newschevron right
  2. Roselilah won haar eerste Grammy voor de track 'Family Ties': "Het is surrealistisch"

De 25-jarige Roselilah is de eerste Nederlandse vrouw die een Grammy heeft gewonnen in de categorie Best Rap Performance. Ze ging van produceren op haar kamer bij haar ouders thuis, naar het grootste prijzenpodium in de muziekindustrie. Roselilah was vanochtend live in de studio tijdens Start met Fernando en vertelde hoe het voelt om eindelijk die felbegeerde Grammy in ontvangst te mogen nemen.

Roselilah beseft niet dat ze een Grammy won: “Het is surrealistisch”

Surrealistisch

Volgens Roselilah is het voor haar nog altijd moeilijk te geloven en is het haast surrealistisch dat ze in de prijzen is gevallen tijdens de Grammy Awards. "We hadden de prijs voor Best Rap Song helaas niet gewonnen en daarna zou de prijs voor Best Rap Performance uitgereikt worden, maar om de een of andere reden werd die uitreiking overgeslagen. Uiteindelijk zaten we in de hoofdzaal en zo'n anderhalf uur later werd uit het niets aangekondigd dat de winnaars voor Best Rap Performance bekendgemaakt zou worden. Toen werden we echt helemaal gek"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Mijn hart lag bij muziek"

Niet geheel verrassend stond de telefoon van de 25-jarige producer roodgloeiend na haar winst. Echter was de eerste persoon die ze appte haar broer die altijd in haar geloofde. "Hij is heel belangrijk voor mij. Eigenlijk is hij de reden dat ik volledig voor muziek ben gegaan. Ik studeerde 5 of 6 jaar geleden communicatie, maar ik vond het gewoon niet leuk. Mijn hart lag echt bij muziek." Toen ze dat aan haar broer vertelde, kreeg ze een antwoord die ze niet verwachtte. "Hij zei: 'Dan stop je gewoon en ga je verder met muziek."

Inspiratiebron

Roselilah hoopt vooral dat haar winst tijdens de Grammy Awards andere Nederlandse producers inspireert om niet op te geven. "Ik hoop dat dit een soort inspiratiebron kan zijn. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Of je nu uit Utrecht, Groningen of Limburg komt, alles is mogelijk. The Sky is the limit."

Avontuur begint nu pas echt

Hoewel de producer vorig jaar aan Fernando vertelde dat ze met pensioen zou gaan als ze een Grammy zou winnen, komt ze nu toch terug op die uitspraak en zegt ze dat het avontuur nu pas echt begint. "Ik ga vaker naar Amerika reizen. Ik heb er wel eens aan gedacht om daar te gaan wonen, maar heel mijn familie is hier in Nederland. Ik blijf toch liever bij mijn familie en op en neer reizen dan dat ik naar Amerika verhuis."

Ster advertentie
Ster advertentie