FunX

Marc Klok leeft een droomleven in het voetbalgekke Indonesië

foto: YouTube: Persija Jakarta
  1. Newschevron right
  2. Marc Klok leeft een droomleven in het voetbalgekke Indonesië

Voor veel voetballers is Real Madrid of Barcelona een droom, maar wat als dat niet lukt in je carrière? "Dan moet je je doelen bijstellen", legde voetballer Marc Klok vandaag uit bij FunX-dj Gilly in Jouw Stad. De Amsterdammer kan het weten, want na een carrière bij FC Utrecht speelde hij in Engeland, Schotland, Bulgarije en nu al vier jaar in het voetbalgekke Indonesië.

Proberen in Azië

"Op een gegeven moment wist ik dat ik geen ster meer zou worden in Europa, dus wilde ik het proberen in Azië", vertelde Marc bij FunX. "Ik begon op nul en stippelde een nieuwe carrièreplanning uit." Hij begon zijn Aziatische avontuur bij PSM Makassar en begin dit jaar maakte hij de overstap naar Persija Jakarta. Daar speelt Marc onder andere samen met Marco Motta, oud-speler van AS Roma en Juventus.

Niet teleurgesteld maar gelukkig

Marc Klok heeft geen enkele spijt van de keuzes die hij in het verleden heeft gemaakt. Natuurlijk was niet alles geweldig, maar de voetballer zegt dat al die dingen hem gevormd hebben tot de persoon die hij vandaag de dag is. "Het leven loopt helaas niet altijd zoals je wilt. Ik ben niet teleurgesteld. Ik ben nu een gelukkig persoon. Vroeger had ik het anders gezien, maar ik ben juist blij dat ik alles heb mogen meemaken."

Indonesië is voetbalgek

Marc Klok voetbalt inmiddels al vier jaar nu in het voetbalgekke land Indonesië. Het grootste verschil met Nederland is volgens hem de belevenis en de ambiance. "Het is allemaal immens en supergroot."

Marc kan niet over straat

Dat voetbal zo groot is in Indonesië heeft slechte kanten, zoals de vliegreizen en enorm emotionele supporters als het een keer misgaat. Maar Marc ziet vooral de prachtige kant: "Ik kan bijna niet over straat of in een restaurant eten. Je wordt omringd door honderd mensen voor een foto." Na de bekerfinale die ze wonnen hebben ze twee dagen door de stad getourd: "Iedereen was op straat van 's ochtends tot 's avonds laat."

Ster advertentie
Ster advertentie