FunX

Claudia (22) verwijderde al haar social media: "Het voelde niet echt"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Claudia (22) verwijderde al haar social media: "Het voelde niet echt"

Social media kan leuk zijn, maar ook heel stressvol. Misschien heb jij daarom al wel eens overwogen om je Instagramaccount te verwijderen of gooi je af en toe je favoriete app even van je telefoon. De 22-jarige Claudia pakte het serieuzer aan en stopte in één klap met alle social media. Ze vertelde erover aan Sander en Vonneke. "Het is de allergrootste aanrader. Je mist niks."

Claudia (22) vertelt waarom ze al haar social media-accounts verwijderde

Betere versie online

Claudia was best actief op social media, maar heeft onlangs al haar apps de deur uit gedaan. Ze had er namelijk meer last van dan dat ze er nog plezier aan beleefde. "Ik zat in een vicieuze cirkel. Ik zette een betere versie van mezelf neer en dat voelde niet echt. Ik werd heel selectief in wat ik wel en niet deelde met de wereld. Dat vond ik heel stressvol."

Vonneke herkent dat gevoel wel, al is social media opgeven voor haar lastig, omdat ze er geld mee verdient. "Maar ik snap wat Claudia zegt over dat mensen alleen maar de mooie dingen laten zien. Daardoor voel je een druk om te presteren, terwijl er in het echte leven ook veel tegenslagen zijn."

Niks missen?

Veel mensen zijn bang om dingen te missen wanneer ze niet door hun timelines en dm's kunnen scrollen, maar daar heeft Claudia geen last van. "Ik volg het nieuws via Apple News en hou met m'n directe vriendenkring contact via WhatsApp. Ik heb geen behoefte om iedereen te volgen op Instagram, TikTok of Snapchat."

Quote

Het interesseert me niet meer. Ik vind in het echt afspreken veel waardevoller dan via een telefoonscherm.

Geen memes

Sander is niet per se een fanatieke social media-gebruiker en is wel geïnteresseerd in de switch die Claudia heeft gemaakt. Hij vraagt zich alleen wel af hoe ze nu zonder memes door het leven gaat. "Ik dacht: misschien heb je een soort abonnement waarmee je elke maandag twaalf memes uitgeprint door je brievenbus krijgt?!"

Maar ook dat is niet iets wat Claudia mist. "Ik had eerst wel een tweede Insta-account voor alleen memes. Nu hou ik me daar niet meer mee bezig. In verbinding staan met mensen en meningen uitwisselen vind ik veel belangrijker dan een meme bekijken op Instagram."

Aanrader

Claudia raadt een social media-vrij leven iedereen aan. "Als je die binding met social media kwijtraakt, kom je pas in verbinding met jezelf en anderen en dat is waar het uiteindelijk om draait. Gewoon op mensen afstappen."

Ster advertentie
Ster advertentie