FunX

Dit zijn 12 geluiden waar jullie écht niet tegen kunnen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn 12 geluiden waar jullie écht niet tegen kunnen

Er zijn geluiden waar je he-le-maal gek van kunt worden. Smakkende mensen bijvoorbeeld, of het geluid van de tandarts die met een apparaatje je tandsteen verwijdert. Tannaz stoort zichzelf vooral aan dit laatste geluid en vroeg de luisteraars welk geluid zij echt irritant vinden.

1. Motoren

Demi irriteert zich aan het geluid van motoren die expres heel hard optrekken. "Ik word er serieus agressief van, vooral als het naast je is." Er zijn meer mensen bij wie dit op de zenuwen werkt. "Ik krijg er gewoon rillingen van", aldus Amber.

2. Schoolbord

Verschillende luisteraars gaven aan écht niet te kunnen tegen het geluid van gekras over een schoolbord. Hetzelfde geldt voor een vork die over een bord schraapt.

3. Buren

Solaima irriteert zich aan zijn borende buren. "Om acht uur 's ochtends terwijl je wil uitslapen!" Noa's buren zijn op een andere manier vervelend. "M'n buurvrouw schreeuwt letterlijk elke dag naar haar zoontje en soms is de hond ook de lul."

4. Piepschuim

Piepschuim blijkt ook een hel wanneer het gaat om geluiden. "Zodra ik het hoor, gaan alle haren op m'n lichaam overeind staan", aldus Vikash. Hetzelfde hebben sommigen met kartonnen dozen.

5. Knokkels

Ook een bekende: Jet haat het als iemand zijn of haar knokkels kraakt.

6. De vriezer

Marlinda kwam met een bijzondere geluidirritatie. "Het moment dat je de la van de vriezer opendoet. Dat ijs! M'n figuurlijke nekharen gaan er van omhoog staan.

7. Kinderen

Ook kinderen blijken bij veel luisteraars irritant geluid te maken. Vooral "vervelende kinderen boven de vier jaar oud", aldus Mirjam.

8. Piepende schoenen

Luisteraar Quinty wordt gek wanneer mensen piepende nieuwe schoenen dragen. "Of mensen die het expres doen over de grond. Nu al kippenvel". Iemand die ook moet denken aan die ene Spongebob-aflevering?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9. Muggen

Sandra kwam met een geluid dat vooral in deze maanden een kwelling is: dat van een zoemende mug wanneer je wilt slapen.

10. Honden

Dieren blijken vaker een bron van irritatie. Zo kan Nabia niet tegen likkende honden en wordt Sharon gek van meeuwen.

11. Autogordel

Vinnie heeft een irritatie die vrij makkelijk op te lossen is. Hij kan niet tegen het geluid dat je auto maakt wanneer je je gordel niet om hebt. "Duurt minuten voordat 'ie stopt."

12. Zwaar ademende mensen

Carlos kan er niet tegen wanneer mensen zwaar ademen of constant hun neus ophalen. Onhandig, want hij werkt als verpleegkundige. "Ik heb ook patiënten met corona moeten verplegen", vertelt hij Tannaz. "Dan word je er echt knettergek van." Hij probeert dat niet te laten merken aan zijn patiënten. "Soms loop ik gewoon weg. Ze kunnen er niks aan doen, maar ik kan er niks aan doen dat ik me eraan erger."

Ster advertentie
Ster advertentie