FunX

De gemene snoepheks bij Start

  1. Newschevron right
  2. De gemene snoepheks bij Start
Linda Wagenmakers begon op haar achtste met zingen en met name in musicals. Tijdens haar studie rechten deed ze auditie voor de Miss Saigon-school van Joop van den Ende en werd ze aangenomen om de rol van ‘Kim’ te spelen. Op dit moment speelt Linda de rol van een gemene snoepheks in de musical Hans en Grietje.
Morgen is Linda Wagenmakers te gast bij Start en gaan we kijken hoeveel Linda en de gemene snoepheks in gemeen hebben.

Linda is opgegroeid in Zevenhuizen en komt uit een muzikale familie. Ze kwam vaak in de kerk waar muziek erg belangrijk was. Van zondagsschool musicals tot aan het jeugdkoor, Linda deed het allemaal. In het jaar 2000 mocht Linda Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Hier werd ze met het nummer ‘No goodbye’, in de opvallende zwart-wit jurk, dertiende.

Linda werd later gevraagd om de titelrol van de Nederlandse versie van de Disneyfilm Mulan I en II op zich te nemen. In de serie Westenwind speelde ze de rol van Keela Bangor en in de musical "Love me just a little bit more" had Linda de hoofdrol weer te pakken. Naast haar musical werkzaamheden heeft Linda ook gepresenteerd. Zo presenteerde ze onder andere voor NET 5 een aflevering van het programma "I Love..." en voor World Vision en Schooltv meerdere programma's.

Tussen al deze werkzaamheden door heeft Linda de tijd kunnen vinden om te trouwen en twee kinderen te krijgen. Linda is moeder van een dochter van anderhalf en een dochter van zeven.

Wil je meer te weten komen over Linda Wagenmakers? Luister morgen van 07.00-10.00 naar Start!

Hans en Grietje de musical:
{youtubejw}Mqy0XxDvdh8{/youtubejw}

Linda Wagenmakers – No goodbye:
{youtubejw}GOy1tizCWhU{/youtubejw}

Ster advertentie
Ster advertentie