Games & gadgets

'WhatsApp komt met functie om online status te verbergen'

foto: guteksk7 (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. 'WhatsApp komt met functie om online status te verbergen'

Heb je liever niet dat iemand kan zien of je online bent op WhatsApp? Dan ben je niet de enige. Veel WhatsApp-gebruikers snakken namelijk al langer naar de functie en nu lijkt die er eindelijk te komen.

In ontwikkeling

De mogelijkheid om te verbergen wanneer je voor het laatst actief was, bestaat al langere tijd. Maar wanneer je WhatsApp opent, kan iemand anders nog altijd zien dat je op dat moment online bent. Dat is niet chill als je bijvoorbeeld rond wilt scrollen op WhatsApp zonder gestoord te worden.

Volgens het doorgaans goedgeïnformeerde WABetaInfo heeft WhatsApp geluisterd naar de feedback van gebruikers en werken de ontwikkelaars van de app aan de functie om de online status te verbergen. Het is echter niet bekend wanneer de functie precies beschikbaar zal zijn. In de meeste gevallen verschijnen nieuwe functies eerst namelijk in een bètaversie van de app, maar zo ver is het nog niet. WABetaInfo meldt verder dat de functie op alle platforms beschikbaar zal zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Berichten bewerken

Eind mei onthulde WABetaInfo dat WhatsApp met nog een andere grote verandering bezig is, namelijk het bewerken van appjes. Handig voor als je bijvoorbeeld een verschrikkelijke typevout, ehm.. typefout maakt. Het idee om appjes te bewerken, ontstond vijf jaar geleden al, maar om onbekende redenen werden de plannen na enkele dagen in de prullenbak gegooid. "Waarschijnlijk zal er geen bewerkingsgeschiedenis te zien zijn, maar aangezien deze functie in ontwikkeling is, kunnen de plannen nog veranderen", aldus WABetaInfo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie