Games & gadgets

Nieuwe VR-bril vermoordt je in het echt als je sterft in de game

foto: Palmer Luckey
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe VR-bril vermoordt je in het echt als je sterft in de game

Het fijne aan gamen is dat je altijd een tweede kans krijgt. Ga je dood? Dan begin je gewoon weer opnieuw. Als het aan Palmer Luckey ligt, zal daar binnenkort verandering in komen. De oprichter van het VR-bedrijf Oculus heeft een virtual-reality-headset ontworpen die mensen in het echt kan doden. Wanneer ze in het spel sterven met de headset op, sterven ze ook in het echte leven.

Sword Art Online

Luckey vertelt dat zijn killer-headset en het bijbehorende spel zijn geïnspireerd op de Japanse animeserie Sword Art Online. In deze serie zitten gamers gevangen in een virtuel reality-game. Wanneer de gamers in het online rollenspel dood gaan, betekent dit ook het einde van hun leven in de echte wereld door de gruwelijke NerveGear-headset.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Explosieven

In het spel van Luckey zitten spelers ook gevangen in een virtuel reality-wereld. Om aan deze bizarre wereld te ontsnappen, moeten de spelers zich een weg banen door een kerker van 100 verdiepingen. Halen ze dit niet? Dan zullen ze net als in de serie ook in het echte leven sterven.

Aan de VR-bril van Luckey zijn drie kleine explosieven bevestigd die op het voorhoofd van de speler zijn gericht. Als de speler in de game dood gaat, gaat er automatisch een magnetronzender af, waardoor het hoofd van de speler door de explosieven wordt opgeblazen. Geen tweede kans meer dus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levensecht

Volgens Luckey is de headset een aanwinst. "Door de dreiging van de echte ernstige gevolgen, voelt een spel eindelijk levensecht aan." Luckey vervolgt met de mededeling dat het apparaat nog niet te koop is. "Op dit moment is de VR-bril slechts een kunstwerk dat we in ons kantoor tentoonstellen. Maar dit is, zover ik weet, wel het eerste non-fictie voorbeeld van een VR-apparaat dat de gebruiker echt kan vermoorden. Het zal zeker niet de laatste zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie