Games & gadgets

'Call of Duty: Modern Warfare 2' is snelst verkopende 'CoD'-release ooit

foto: Call of Duty
  1. Newschevron right
  2. 'Call of Duty: Modern Warfare 2' is snelst verkopende 'CoD'-release ooit

Ben je een enorme Call of Duty-fan en had je er grote moeite mee om de game te laten liggen bij de lancering? Dan ben je niet de enige. Uitgever Activision heeft in een statement namelijk bekendgemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare 2 de succesvolste release is in de CoD-franchise.

Grootste entertainmentrelease van het jaar

Call of Duty: Modern Warfare 2 kwam afgelopen vrijdag uit en wist in de eerste drie dagen maar liefst 800 miljoen dollar op te leveren. Daarmee heeft de game het record uit 2011 verbroken. In dat jaar kwam Call of Duty: Modern Warfare 3 uit de originele trilogie uit die binnen vijf dagen 775 miljoen dollar opleverde.

Ook laat Activision weten dat Call of Duty: Modern Warfare 2 de grootste entertainmentrelease van het jaar is. De game laat grote filmreleases als Top Gun: Maverick en Doctor Strange in the Multiverse of Madness ver achter zich. Daarnaast heeft de game ook het vorige record voor het aantal unieke spelers in het openingsweekend verbroken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet iedereen blij met het succes

Goed nieuws dus voor Activision, maar niet iedereen is even blij met het grote succes van de game. Het Conservatorium Hotel vindt het namelijk vreselijk dat het Breenbergh Hotel geïnspireerd is op het Amsterdamse bedrijf. "Wij hebben kennisgenomen van het feit dat het Conservatorium Hotel ongewenst het toneel is van de nieuwe Call of Duty. Meer in het algemeen zijn wij geen voorstander van games die het gebruik van geweld lijken aan te moedigen. De game reflecteert op geen enkele manier onze kernwaarden en wij betreuren dan ook onze kennelijke en ongewenste betrokkenheid."

Het Conservatorium Hotel kijkt momenteel naar de stappen die ze kunnen ondernemen tegen de recreatie van het historische pand in Modern Warfare 2.

Ster advertentie
Ster advertentie