Games & gadgets

Amsterdams hotel niet blij met 'ongewenste aandacht' door 'Call of Duty: Modern Warfare 2'

foto: Call Of Duty
  1. Newschevron right
  2. Amsterdams hotel niet blij met 'ongewenste aandacht' door 'Call of Duty: Modern Warfare 2'

Sinds vorige week vrijdag kunnen Call of Duty-spelers elkaar een kopje kleiner maken in de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2. Een van de maps waarop dit geweld plaatsvindt, is de map Breenbergh Hotel, welke overduidelijk is geïnspireerd op het Amsterdamse Conservatorium Hotel, maar daar is het bedrijf allesbehalve blij mee.

Manager betreurt ongewenste betrokkenheid

In een gesprek met de Volkskrant liet de manager van het Conservatorium Hotel, Roy Tomassen, weten dat hij beslist geen voorstander is van games die geweld lijken aan te moedigen. "Wij hebben kennisgenomen van het feit dat het Conservatorium Hotel ongewenst het toneel is van de nieuwe Call of Duty. Meer in het algemeen zijn wij geen voorstander van games die het gebruik van geweld lijken aan te moedigen. De game reflecteert op geen enkele manier onze kernwaarden en wij betreuren dan ook onze kennelijke en ongewenste betrokkenheid."

Het Conservatorium Hotel kijkt momenteel naar de stappen die ze kunnen ondernemen tegen de recreatie van het historische pand in Modern Warfare 2. Het is nog onduidelijk of het bedrijf daarbij juridische stappen overweegt.

Hotel vormt onderdeel van groter geheel

Het Breenbergh Hotel vormt niet alleen het decor voor de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare 2, maar ook in de singleplayermodus van de game. Zo zijn er twee missies die plaatsvinden in Amsterdam waarbij het hotel ook te zien is. Tijdens deze missies moeten spelers onder andere een groep terroristen en drugscriminelen uitschakelen en een drugsbaron ontvoeren.

Ster advertentie
Ster advertentie