Games & gadgets

Hogwarts Legacy, het Harry Potter-spel, levert meer dan 1 miljard dollar op

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Hogwarts Legacy, het Harry Potter-spel, levert meer dan 1 miljard dollar op

Hogwarts Legacy is een ongekend succes voor Warner Bros. Games. Het Harry Potter-spel is met vijftien miljoen verkochte exemplaren de bestverkopende game ooit uitgebracht door de uitgever. Warner Bros. Games meldt dat de game sinds de release op 10 februari al meer dan 1 miljard dollar heeft opgeleverd.

Het spel

In het spel Hogwarts Legacy kruip je in de huid van een jonge tovenaar of heks en krijg je de kans om Zweinstein en de omgeving te verkennen. Dit is de allereerste keer dat je de mogelijkheid hebt om het hele Zweinstein-gebied te ontdekken. Het spel speelt zich af in de negentiende eeuw. Dit houdt in dat personages als Harry Potter en Voldemort niet in het spel voorkomen.

Hogwarts Legacy is verkrijgbaar voor pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S. Het is ook recent uitgebracht voor Xbox One en PlayStation 4. Op 25 juli wordt het spel uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Discussie

Er is veel controverse rondom Hogwarts Legacy. De discussie is ontstaan door de uitspraken van JK Rowling, de schrijfster van de boekenreeks. In 2020 uitte ze in een online essay haar zorgen over de toename van jongeren die een gendertransitie willen ondergaan. Ze zei ook dat deze ontwikkeling de wereld gevaarlijker maakt voor vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actie

Verschillende gamers besloten actie tegen de game te ondernemen. Zo'n driehonderd LGBTQ+-gamers besloten in februari een protest van een week in te zetten op gameplatform Twitch. Rowling was zelf niet betrokken bij de productie van het spel, maar door het gebruik van de Harry Potter-merknaam verdient ze alsnog royalty's. Indirect steun je door het kopen van het spel Rowling en haar anti-transstandpunten, vinden verschillende activisten.

Ster advertentie
Ster advertentie