Games & gadgets

FIFA komt 'zeer binnenkort' met nieuws over eigen voetbalgame

foto: EA Sports FIFA
  1. Newschevron right
  2. FIFA komt 'zeer binnenkort' met nieuws over eigen voetbalgame

De wereldvoetbalbond FIFA neemt sinds de release van FIFA 23 de ontwikkeling van voetbalgames voor eigen rekening. Aangezien het alweer ruim een half jaar geleden is dat FIFA 23 uitkwam, krijgen we binnen afzienbare tijd een glimp van het vervolg op die game. Dat meldt Martyn Ziegler, sportjournalist van The Times.

"De beste game"

Ziegler schrijft in een tweet dat FIFA-baas Gianni Infantino heeft bevestigd dat de voetbalorganisatie de FIFA-serie zelf voortzet. Daarmee wil de FIFA de strijd aangaan met de aankomende EA Sports FC van Electronic Arts, die tot vorig jaar de FIFA-games ontwikkelde. "De nieuwe FIFA-games - Fifa 25, 26, 27 enzovoorts - zal altijd de beste game zijn voor elke meid of jongen. We hebben binnenkort meer nieuws om te delen", aldus Infantino. Het is nog onbekend wanneer gamers de eerste beelden van de game te zien krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EA Sports FC

Vorig jaar kwam de laatste FIFA-game, FIFA 23, uit die exclusief door EA Sports werd ontwikkeld. Vanaf dit jaar zal het spel van de ontwikkelaar Electronic Arts EA Sports FC gaan heten. EA Sports liet in mei 2022 op zijn website weten dat EA Sports FC content zal bevatten die spelers gewend zijn en dat de nieuwe overeenkomst tussen EA en FIFA over de naam van de games losstaan van andere samenwerkingen en licenties tussen beide partijen.

Meer voetbalgames

De FIFA kondigde vorig jaar aan zelf voetbalgames te gaan ontwikkelen. De nieuwe voetbalgames zullen ontwikkeld worden in samenwerking met verschillende uitgevers en ontwikkelaars. Het werken met andere partijen zou ervoor moeten zorgen dat voetbalfans meer keuze krijgen in wat voor voetbalgames ze willen spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie