Games & gadgets

Sony kondigt draagbare PS5 aan

foto: Twitter: PlayStation
  1. Newschevron right
  2. Sony kondigt draagbare PS5 aan

Sony heeft tijdens de PlayStation Showcase een nieuwe gadget aangekondigd. Het nieuwe apparaat, dat intern 'Porject Q' heet, is een draagbare versie van de PlayStation 5.

Nieuwe accessoires

In de presentatie van Sony is te zien dat het apparaat eigenlijk een controller van de PS5 is met een scherm ertussen. Het gaat om een OLED-scherm waarop beelden in HD-kwaliteit kunnen worden getoond met een diagonale afmeting van 20 centimeter. Naast Project Q heeft Sony in dezelfde presentatie ook nog draadloze oortjes aangekondigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Project Q

Met Project Q kunnen spelers hun PlayStation 5-games streamen naar het apparaat via Wifi met behulp van Remote Play. Deze functie is al beschikbaar op andere apparaten zoals iPhones, Android-toestellen met gekoppelde controllers en gadgets zoals de Backbone.

Project Q is de opvolger van de PlayStation Vita, de vorige draagbare variant van Sony. Op dit moment zijn er geen prijs- of releasedetails bekendgemaakt voor Project Q. Dit betekent dat het nog even wachten is tot we meer te weten komen over deze veelbelovende nieuwe draagbare console van Sony.

Ster advertentie
Ster advertentie