Games & gadgets

Politie houdt FIFA-toernooi om jongeren van de straat te houden

foto: Jeshoots
  1. Newschevron right
  2. Politie houdt FIFA-toernooi om jongeren van de straat te houden

De politie houdt deze week in samenwerking met verschillende Nederlandse gemeenten en Esports-organisator ESL Benelux een groot landelijk online FIFA 21-toernooi. De politie wil op deze manier voorkomen dat jongeren uit verveling onrust gaan stoken op straat. Inschrijven kan vanavond tot 19:30 op de site van ESL Benelux.

Corona

De politie wil met dit toernooi een andere kant van zichzelf laten zien. "De afgelopen negen maanden hebben jongeren de overheid en de politie vooral leren kennen vanwege alle beperkende maatregelen rond corona", zegt Roel van der Groes van de politie. "Met ons gameproject willen we laten zien dat we niet alleen van handhaving zijn, maar dat we ook meedenken aan wat er nog wel kan. En aan de andere kant hopen we ook te voorkomen dat jongeren uit verveling op straat gaan hangen in die laatste decemberdagen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzen

De politie meldt op haar website dat er mooie prijzen te winnen zijn zoals een nieuwe Playstation. Wel worden alle prijzen van het toernooi pas ná de jaarwisseling uitgereikt. De jongeren moeten zich dan echter wel goed gedragen tot na de jaarwisseling. Ze krijgen namelijk alleen hun prijs als ze niet in aanraking zijn geweest met de politie rondom oud en nieuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie