Games & gadgets

Sony plant een boom voor iedere gamer die trofee behaalt in 'Horizon Forbidden West'

foto: Sony/PlayStation
  1. Newschevron right
  2. Sony plant een boom voor iedere gamer die trofee behaalt in 'Horizon Forbidden West'

Sony heeft een creatieve manier bedacht om een steentje bij te dragen aan het klimaatprobleem. Onder de noemer Play and Plant zijn ze namelijk van plan een boom te planten voor iedere gamer die in het nieuwe spel Horizon Forbidden West een bepaalde trofee haalt.

288.000 bomen

Het doel van de actie is om uiteindelijk zo'n 288.000 bomen te planten voor 25 maart. De zogeheten Reached the Daunt-trofee waar het om draait, schijnt al vroeg in het spel te behalen te zijn en aangezien er door talloze gamers met veel enthousiasme wordt uitgekeken naar de release van het PlayStation-spel, lijkt het erop dat dat wel zou moeten lukken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herbebossing in de VS

De 288.000 bomen zijn nodig voor drie herbebossingsprojecten in Wisconsin, Californië en Florida, die Sony steunt in samenwerking met de Arbor Day Foundation. Vanaf vrijdag 18 februari kunnen gamers aan de slag, dan is Horizon Forbidden West te verkrijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Red de planeet

In Horizon Forbidden West, het vervolg op het populaire Horizon Zero Dawn uit 2017, strijdt Aloy in de 31e eeuw voor het redden van haar planeet, die bijna ten onder lijkt te gaan. "Net zoals Aloy vecht voor het redden van de aarde kunnen wij samen iets doen om onze planeet te redden", aldus Sony.

Ster advertentie
Ster advertentie