Games & gadgets

Optionele disc drive van PS5 Slim moet verbonden zijn met internet om aan console te koppelen

foto: Sony
  1. Newschevron right
  2. Optionele disc drive van PS5 Slim moet verbonden zijn met internet om aan console te koppelen

Volgende maand wordt eindelijk de langverwachte PlayStation 5 Slim uitgebracht. In tegenstelling tot de huidige digitale editie kan de PS5 Slim Digital Edition uitgebreid worden met een optionele disc drive. Het koppelen hiervan is echter iets ingewikkelder dan simpelweg een usb-kabel in de console stoppen.

"Internetverbinding vereist"

Op sociale media gaan namelijk foto's rond van een PlayStation 5-bundel met Call of Duty: Modern Warfare 3, die mogelijk op 10 november uitkomt. Op de achterzijde van de doos valt te lezen dat er een "internetverbinding nodig is om de disc drive en PS5-console met elkaar te koppelen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zorgen

Dat het een vereiste lijkt te zijn om een internetverbinding te hebben om een disc drive te koppelen aan de PS5 leidt tot veel onbegrip op sociale media. Zo noemt John Linneman van gamingwebsite Digital Foundry het "erg zorgwekkend en heel vreemd". Volgens hem hoort het koppelen van hardware niet af te hangen van een server die misschien niet altijd beschikbaar zal zijn.

Het is vooralsnog niet bekend wat dit betekent voor de toekomst van gamebehoud op de PlayStation 5. Mocht Sony in de toekomst bijvoorbeeld de servers voor de PlayStation 5 uitschakelen, zou het zomaar kunnen dat je geen fysieke games meer kunt installeren als je je disc drive niet vóór het uitschakelen van de servers hebt gekoppeld aan je PS5.

PS5 Slim

Sony onthulde eerder deze maand een kleinere variant van de PS5. De PS5 Slim is zo'n 30 procent kleiner dan het huidige model en bevat 1 terrabyte aan opslagcapaciteit in tegenstelling tot het huidige model, dat een flash drive van 825 gigabyte bevat. Ook bevat de console een horizontale stand. Om de console verticaal te plaatsen, moet een aparte stand aangeschaft worden.

Ster advertentie
Ster advertentie