Games & gadgets

Eerste teaser van 'Call of Duty: Black Ops 6' uitgebracht

foto: Activision
  1. Newschevron right
  2. Eerste teaser van 'Call of Duty: Black Ops 6' uitgebracht

Waarschijnlijk zag je het sinds vorig jaar al aankomen dat de nieuwe Call of Duty een vervolg zou zijn op Black Ops: Cold War. Vandaag heeft Activision het bestaan van Call of Duty: Black Ops 6 dan eindelijk bekendgemaakt middels een teaser.

'De waarheid liegt'

De teaser van Call of Duty: Black Ops 6 bevat liveactionbeelden van een groep activisten die Mount Rushmore bekladden. Aan het eind de trailer zijn de sculpturen van de Amerikaanse presidenten te zien met zwarte doeken voor hun ogen waarop de tekst "The Truth Lies" te zien is.

Wat er bedoeld wordt met de tekst is nog onbekend maar hoogstwaarschijnlijk verschaft Activision binnenkort meer duidelijkheid. In een blogpost van moederbedrijf Microsoft valt namelijk te lezen dat er op 9 juni uitgebreid wordt ingegaan op Call of Duty: Black Ops 6 tijdens de Xbox Games Showcase.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Golfoorlog?

In november vorig jaar kwam het nieuws al naar buiten dat ontwikkelaar Treyarch zou werken aan een nieuwe Black Ops. Bronnen dichtbij uitgever Activision meldden aan Windows Central dat de volgende Call of Duty: Black Ops zich afspeelt tijdens de Golfoorlog, die begin jaren '90 plaatsvond. Gedurende die oorlog ontstond het eerste grote conflict tussen Irak en de Verenigde Staten. Nadat Irak Koeweit binnenviel, stuurde de VS Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten om aan de zijde van Egypte en Saoedi-Arabië te vechten tegen Irak. De bekendste militaire operatie uit die tijd is Operation Desert Storm. Mogelijk draait het verhaal om deze veelbesproken militaire operatie. Daarnaast zou de Golfoorlog vanuit verschillende perspectieven benaderd worden en komt ook het einde van de Koude Oorlog aan bod in het verhaal van Black Ops 6.

Ster advertentie
Ster advertentie