Games & gadgets

'Activision komt volgend jaar met nieuwe 'Call of Duty: Black Ops''

foto: YouTube: Xbox
  1. Newschevron right
  2. 'Activision komt volgend jaar met nieuwe 'Call of Duty: Black Ops''

Het ziet ernaar uit dat CoD-fans volgend jaar weer getrakteerd zullen worden op een nieuwe Call of Duty: Black Ops. Ontwikkelaar Treyarch is naar verluidt al jaren bezig met het zesde deel in de Black Ops-reeks.

Golfoorlog

Bronnen dichtbij uitgever Activision melden aan Windows Central dat de volgende Call of Duty: Black Ops zich afspeelt tijdens de Golfoorlog, die begin jaren '90 plaatsvond. Gedurende die oorlog ontstond het eerste grote conflict tussen Irak en de Verenigde Staten. Nadat Irak Koeweit binnenviel, stuurde de VS Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten om aan de zijde van Egypte en Saoedi-Arabië te vechten tegen Irak. De bekendste militaire operatie uit die tijd is Operation Desert Storm. Mogelijk draait het verhaal om deze veelbesproken militaire operatie. Daarnaast zou de Golfoorlog vanuit verschillende perspectieven benaderd worden en komt ook het einde van de Koude Oorlog aan bod in het verhaal.

Klassieke maps

Volgens Windows Central zouden ook klassieke Black Ops-maps, zoals Grind en WMD, terugkeren in het zesde deel. Ook zou de Zombies-modus weer rondes bevatten. Gezien de periode waarin de game zich vermoedelijk afspeelt, stelt Windows Central dat Treyarch de focus legt op traditionele militaire gevechtstechnologie en gadgets. Dit in tegenstelling tot de futuristische technologie die spelers gewend zijn van bijvoorbeeld Modern Warfare of Infinite Warfare.

Vroege toegang

Verder zou Activision overwegen om spelers die de aankomende Black Ops pre-orderen veel eerder van tevoren toegang te geven tot bepaalde modi. Indien dat het geval is kunnen spelers al weken eerder aan de slag met de game. Het zesde Black Ops-deel zou volgens Windows Central in de winter van 2024 uit moeten komen.

Ster advertentie
Ster advertentie