Games & gadgets

'Call of Duty: Modern Warfare 2' heeft nu al een miljard opgeleverd

foto: Call of Duty
  1. Newschevron right
  2. 'Call of Duty: Modern Warfare 2' heeft nu al een miljard opgeleverd

Hoewel Call of Duty sinds jaar en dag een geliefde gamingfranchise is, lijken fans meer dan ooit tevoren te genieten van het nieuwste deel Call of Duty: Modern Warfare 2. De game heeft in de eerste tien dagen na de release maar liefst 1 miljard dollar opgeleverd, zo blijkt uit een persbericht van Activision-Blizzard aan Business Wire.

Black Ops 2 van troon gestoten

Het is voor het eerst in de CoD-reeks dat een game zo snel het magische cijfer van 1 miljard passeert. De vorige recordhouder was Call of Duty: Black Ops 2, die in 2012 binnen vijftien dagen meer dan een miljard opleverde. Hoewel Activision-Blizzard sindsdien verschillende succesvolle delen uitbracht, zijn geen van die releases zo succesvol gebleken als het pas uitgebrachte Modern Warfare 2.

Nog een record verbroken

Het passeren van de 1 miljard dollar binnen tien dagen is niet het enige record dat Modern Warfare 2 heeft verbroken. Vorige week werd namelijk bekend dat de game in de eerste drie dagen maar liefst 800 miljoen dollar had opgeleverd, waarmee het record uit 2011 werd verbroken. In dat jaar werd Call of Duty: Modern Warfare 3 uit de originele trilogie gelanceerd, die binnen vijf dagen 775 miljoen dollar opleverde.

Warzone 2.0

Het is dus duidelijk dat fans momenteel geen genoeg kunnen krijgen van Modern Warfare 2, maar Activision heeft gelukkig nog meer in petto voor spelers. Op 16 november komt namelijk Warzone 2.0 uit. In tegenstelling tot Modern Warfare 2 is die game gratis te downloaden voor PlayStation-, Xbox- en PC-spelers.

Ster advertentie
Ster advertentie