Games & gadgets

Fans verwachten dit jaar 'GTA 6' te zien vanwege 'hint' in 'GTA Online'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Fans verwachten dit jaar 'GTA 6' te zien vanwege 'hint' in 'GTA Online'

Aangezien GTA V in september tien jaar oud wordt, vinden veel gamers dat het tijd is dat de jongste telg in de Grand Theft Auto-familie, GTA 6, het levenslicht ziet. Hoewel de kans klein is dat de game in 2023 wordt uitgebracht, verwachten fans dat GTA 6 in elk geval dit jaar nog getoond gaat worden.

'2023 zou dat jaar kunnen zijn'

GTA-spelers verwijzen naar een begeleidende tekst bij een auto die gewonnen kan worden in het Diamond Casino in GTA Online. "Elk jaar bevat de hoopvolle belofte dat dit het jaar wordt wanneer alles samenkomt. 2023 zou wel eens dat jaar kunnen zijn", zo valt te lezen in de omschrijving. Spelers zijn ervan overtuigd dat dit een verwijzing is naar een aankomende onthulling van GTA 6. Volgens velen zou Rockstar Games nooit zomaar zo'n tekst schrijven als het geen diepere betekenis zou hebben.

Gerucht gaat al langer

Het gerucht gaat al langer dat Rockstar de game dit jaar voor het eerst wil tonen. Volgens insider Tez2 wil de ontwikkelaar GTA 6 rond de feestdagen van 2024 uitbrengen, maar het is ook goed mogelijk dat de game wordt uitgesteld naar 2025.

MICROSOFT VERWACHT GTA 6 IN 2024

Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over een mogelijke release van GTA 6 in 2024. Vorig jaar bleek uit interne documenten van Microsoft dat ook de tech-gigant verwacht dat de game volgend jaar het levenslicht zal zien. Rockstar Games heeft zelf nog geen releasedatum aangekondigd. Wel liet de ontwikkelaar begin vorig jaar weten dat de game in ontwikkeling is.

BEELDEN GELEKT

Eind september waren er maar liefst 90 video's van Grand Theft Auto 6 gelekt op het forum GTAForums door iemand die zichzelf 'teapotuberhacker' noemt. De hacker beweert de video's te hebben verkregen via het interne Rockstar Slack-kanaal. Slack is een communicatieprogramma dat veel bedrijven gebruiken om intern met elkaar te communiceren.

De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game. Sommige tonen nieuwe personages (zoals het vrouwelijke personage dat eerder werd beloofd), andere zijn enkel simpele animatie-tests.

Ster advertentie
Ster advertentie