Games & gadgets

'Rockstar wil 'GTA 6' in het najaar van 2024 uitbrengen'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'Rockstar wil 'GTA 6' in het najaar van 2024 uitbrengen'

Het zou zomaar kunnen dat de release van het langverwachte GTA 6 in het najaar van 2024 zal plaatsvinden. Dat meldt de bekende insider Tez2 op Reddit. De insider heeft in het verleden vaker informatie rondom games van Rockstar Games naar buiten bracht.

Feestdagen 2024

Volgens Tez2 wil Rockstar Games GTA 6 rond de feestdagen van 2024 uitbrengen, maar het is ook goed mogelijk dat de game wordt uitgesteld naar 2025. Naar verluidt zou de ontwikkelaar ook van medewerkers vragen om weer op kantoor te komen werken. "Met bijna alle medewerkers op kantoor zou Rockstar wat meer vastberaden zijn om dit jaar een aankondiging te doen."

Volgens de insider is de kans klein dat de langverwachte openwereldgame wordt uitgesteld naar de feestdagen van 2025 of 2026. Hij stelt dat het bedrijf liever ziet dat GTA 6 in 2024 af is, zodat het in een later stadium uitbreidingen kan uitbrengen voor de game.

Microsoft verwacht hetzelfde

Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over een mogelijke release van GTA 6 in 2024. Vorig jaar bleek uit interne documenten van Microsoft dat ook de tech-gigant verwacht dat de game volgend jaar het levenslicht zal zien.

Officieel aangekondigd

Rockstar heeft begin vorig jaar officieel aangekondigd dat de ontwikkeling van GTA 6 in volle gang is. "Bij elk nieuw project is het altijd ons doel om aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij te kunnen bevestigen dat de ontwikkeling van het volgende deel in de serie in volle gang is", liet de ontwikkelaar middels een tweet weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie