Games & gadgets

'GTA 6'-lek brengt ontwikkeling van game niet in gevaar volgens uitgever Take-Two

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 6'-lek brengt ontwikkeling van game niet in gevaar volgens uitgever Take-Two

De game-industrie werd afgelopen september opgeschud door het enorme lek van het langverwachte GTA 6. Hoewel Rockstar Games het lek betreurt, zegt GTA-uitgever Take-Two Interactive dat het geen invloed heeft op de ontwikkeling van de game.

"Erg jammer"

Dat meldt Take-Two-CEO Strauss Zelnick in een rapport over de kwartaalcijfers. "Wat betreft het lek: het was erg jammer en we nemen dit soort incidenten zeer serieus. Er was geen bewijs dat er materiële assets zijn gestolen, wat een goede zaak is. Het lek zal zeker geen invloed hebben op de ontwikkeling van (GTA 6, red.) of iets van die aard", aldus Zelnick. Verder zegt hij dat Take-Two cybersecurity nu nóg serieuzer neemt dan voorheen.

90 video's online verschenen

Eind september waren er maar liefst 90 video's van Grand Theft Auto 6 gelekt op het forum GTAForums door iemand die zichzelf 'teapotuberhacker' noemt. De hacker beweert de video's te hebben verkregen via het interne Rockstar Slack-kanaal. Slack is een communicatieprogramma dat veel bedrijven gebruiken om intern met elkaar te communiceren.

De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game. Sommige tonen nieuwe personages (zoals het vrouwelijke personage dat eerder werd beloofd), andere zijn enkel simpele animatie-tests.

GTA 6 in ontwikkeling

Eerder dit jaar maakte Rockstar Games officieel bekend dat GTA 6 in ontwikkeling is. Los van vele geruchten en het enorme lek, is het niet nog niet duidelijk wanneer de game voor het eerst getoond gaat worden. Ook een releasedatum laat helaas nog altijd op zich wachten.

Ster advertentie
Ster advertentie