Games & gadgets

'Onthulling 'GTA 6' staat gepland voor dit jaar'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'Onthulling 'GTA 6' staat gepland voor dit jaar'

Rockstar Games maakte begin vorig jaar officieel bekend dat GTA 6 in ontwikkeling is. Los daarvan is het nog onbekend wanneer we de game kunnen verwachten, maar daar komt dit jaar verandering in als we gamejournalist Tom Henderson mogen geloven. De doorgaans goed geïnformeerde insider claimt namelijk dat de onthulling van GTA 6 gepland staat voor ergens in 2023.

'GTA 6 in 2024 of 2025'

Via Insider Gaming laat laat Henderson weten dat hij een sterk vermoeden heeft dat GTA 6 dit jaar onthuld. De insider baseert zijn claim op bestaande geruchten en de wijze waarop Rockstar Games in het verleden haar games aankondigde. Henderson denkt namelijk dat GTA 6 in 2024 of 2025 wordt uitgebracht, wat dus zou betekenen dat de reveal één of twee jaar eerder zal plaatsvinden.

Rockstar Games kondigde GTA V in oktober 2011 aan. De game zou aanvankelijk in de lente van 2013 uitgebracht worden, maar werd vervolgens uitgesteld naar 17 september 2013. Ook Red Dead Redemption 2 kende een soortgelijke release. De game werd in oktober 2016 aangekondigd en zou een jaar later verschijnen. Uiteindelijk vond de lancering pas in oktober 2018 plaats.

Microsoft verwacht GTA 6 in 2024

Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over een mogelijke release van GTA 6 in 2024. Vorig jaar bleek uit interne documenten van Microsoft dat ook de tech-gigant verwacht dat de game volgend jaar het levenslicht zal zien.

Beelden gelekt

Eind september waren er maar liefst 90 video's van Grand Theft Auto 6 gelekt op het forum GTAForums door iemand die zichzelf 'teapotuberhacker' noemt. De hacker beweert de video's te hebben verkregen via het interne Rockstar Slack-kanaal. Slack is een communicatieprogramma dat veel bedrijven gebruiken om intern met elkaar te communiceren.

De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game. Sommige tonen nieuwe personages (zoals het vrouwelijke personage dat eerder werd beloofd), andere zijn enkel simpele animatie-tests.

Ster advertentie
Ster advertentie