Games & gadgets

X zet met videobellen en geld overmaken eerste stap richting 'alles-app'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. X zet met videobellen en geld overmaken eerste stap richting 'alles-app'

X (voorheen bekend als Twitter) gaat binnenkort twee nieuwe functies toevoegen. Gebruikers kunnen dan videobellen en geld overmaken in de app. Het is de eerste stap richting de 'alles-app' die Elon Musk al langer voor ogen heeft.

Eerste stap

De nieuwe functies werden gepresenteerd door Linda Yaccarino, de nieuwe directrice van X. Volgens de topvrouw is het de eerste stap om van X een app te maken waarmee je alles kan doen. Yaccarino ondersteunt het idee van Musk om van X de 'alles-app' te maken.

X moet volgens topvrouw Yaccarino gaan draaien om "onbeperkte interactiviteit", of dat nou om audio, video, berichten of betalingen gaat. "Het wordt een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen", zegt ze.

Alles-app

In aanloop naar de aankoop van Twitter hintte Musk al naar het creëeren van een alles omvattende app. "Het kopen van Twitter versnelt het maken van X, de alles-app", tweette hij. Musk zou een westers alternatief willen maken voor het Chinese WeChat. Dat is in de basis een chatapp, maar wordt dagelijks door ruim een miljard Chinezen gebruikt voor veel meer, zoals bijvoorbeeld online shoppen, nieuws lezen, een lening afsluiten, eten laten bezorgen en een taxi bestellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie