Games & gadgets

Take-Two hint naar releaseperiode van 'GTA 6' voor april 2025

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Take-Two hint naar releaseperiode van 'GTA 6' voor april 2025

Sinds de aankondiging van Rockstar Games dat GTA 6 in ontwikkeling is, heeft de ontwikkelaar niets meer naar buiten gebracht over de langverwachte game. Ondanks dat het nog steeds onduidelijk is wanneer GTA 6 het levenslicht zal zien, lijkt uitgever Take-Two Interactive wel te hinten naar de releaseperiode van het spel.

Recordomzet verwacht

Tijdens de presentatie van Take-Two's kwartaalcijfers liet CEO Strauss Zelnick weten dat de uitgever in het fiscale jaar 2025, dat loopt van begin april 2024 tot en met eind maart 2025, een recordomzet verwacht te behalen. De enige game die dat zou kunnen realiseren is natuurlijk GTA 6. Hoewel Zelnick het niet specifiek over de langverwachte game heeft, zegt hij wel dat Take-Two in het boekjaar 2025 meerdere games zal uitbrengen die een nieuwe standaard moeten neerzetten in de gamesindustrie.

Gelekte beelden

Hoewel er nog weinig bekend is over GTA 6 lekten in september vorig jaar wel video's uit van een vroege versie van de game. Een 17-jarige hacker beweerde de beelden te hebben verkregen via het interne Slack-kanaal van Rockstar Games. De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game en leken verschillende geruchten te bevestigen. Zo viel uit de beelden op te maken dat het spel zich afspeelt in en rond Vice City en dat een van de hoofdpersonages een vrouw is.

Red Dead Redemption heruitgave

Eerder deze week maakte Rockstar Games ook bekend dat Red Dead Redemption naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch komt. De game bevat naast een aantal visuele verbeteringen ook de uitbreiding Undead Nightmare. Wel is de multiplayermodus achterwege gelaten.

Ster advertentie
Ster advertentie