Games & gadgets

'GTA'-ontwikkelaar Rockstar Games werkt mogelijk aan nieuwe virtual reality-game

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA'-ontwikkelaar Rockstar Games werkt mogelijk aan nieuwe virtual reality-game

Het ziet ernaar uit dat ontwikkelaar Rockstar Games naast GTA 6 aan een nog onaangekondigde virtual reality-game werkt. Dat blijkt uit het cv van acteur Michael Ursu.

'Onaangekondigde Rockstar-game'

Op de lange lijst van projecten waar Ursu aan heeft meegewerkt, staat onder het kopje 'vr' een 'onaangekondigde Rockstar-game'. Los van het gegeven dat het om een vr-game gaat, wordt er geen verdere informatie gegeven over het project. Het is dan ook niet bekend of het om een vr-modus van een game in een bestaande reeks gaat of een compleet nieuw spel.

San Andreas

De enige vr-game waarvan bekend is dat Rockstar Games eraan werkt is GTA: San Andreas VR voor de Meta Quest. Hoewel er nog geen gameplaybeelden van het spel zijn uitgegeven, is de kans klein dat Ursu een rol speelt in San Andreas VR. Die game kwam namelijk in 2004 uit en voor zover bekend wordt er geen nieuwe content aan toegevoegd.

Vr-behandeling

Het is niet de eerste keer dat een game van Rockstar een vr-behandeling krijgt. In 2017 werd ook de game L.A. Noire: The VR Case Files uitgebracht. Die game werd ontwikkeld door ontwikkelaar Video Games Deluxe, die momenteel ook een handje helpt met de ontwikkeling van San Andreas VR.

Ster advertentie
Ster advertentie