Games & gadgets

Hacker die beelden van 'GTA 6' lekte is ongeschikt om berecht te worden

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Hacker die beelden van 'GTA 6' lekte is ongeschikt om berecht te worden

De 18-jarige Arion Kurtaj, die ervan verdacht wordt in september vorig jaar negentig video's en foto's van GTA 6 te hebben gelekt, hoeft niet terecht te staan. De rechtbank in London heeft de hacker psychiatrisch ongeschikt verklaard.

Vice City

In september vorig jaar lekte de toen nog 17-jarige Kurtaj beelden van een vroege versie van het langverwachte GTA 6. De hacker beweerde de video's te hebben verkregen via het interne Rockstar Slack-kanaal. De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game en leken verschillende geruchten te bevestigen. Zo viel uit de beelden op te maken dat het spel zich afspeelt in Vice City en een vrouwelijk hoofdpersonage heeft.

Ongeschikt

Kurtaj werd eind september opgepakt en in de jeugdgevangenis geplaatst in afwachting van de behandeling van de rechtszaak. Uit onderzoek is echter gebleken dat hij ongeschikt is om berecht te worden, zo meldt persbureau Reuters. De rechtszaak gaat nog wel door, maar de jury zal enkel beslissen of Kurtaj de misdaden heeft gepleegd waarvan hij wordt verdacht.

Releasedatum?

Ondanks de gelekte beelden liet GTA-uitgever Take-Two in november 2022 weten dat de ontwikkeling van GTA 6 niet in gevaar is. Het is verder onduidelijk wanneer de game voor het eerst getoond zal worden. Ook een releasedatum laat nog altijd op zich wachten.

Ster advertentie
Ster advertentie