Games & gadgets

Nintendo kondigt vóór het einde van maart 2025 Nintendo Switch 2 aan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nintendo kondigt vóór het einde van maart 2025 Nintendo Switch 2 aan

Het is inmiddels ruim zeven jaar geleden dat de Nintendo Switch uitkwam en inmiddels vinden veel gamers dat het tijd is voor een opvolger. Gelukkig denkt Nintendo er hetzelfde over, want de CEO van het Japanse bedrijf, Shuntaro Furukawa, heeft bevestigd dat de nieuwe console voor het einde van dit fiscale jaar wordt aangekondigd.

Nog even geduld

Het boekjaar van Nintendo loopt van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025. Volgens Furukawa moet de aankondiging van de opvolger van de Nintendo Switch dus ergens voor het einde van maart volgend jaar plaatsvinden, zo meldt hij op X. "We zullen in juni een Nintendo Direct houden over de software line-up van de Nintendo Switch voor de tweede helft van 2024. Houd er rekening mee dat er tijdens die presentatie geen melding gemaakt zal worden van de Nintendo Switch-opvolger."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Negen jaar geleden

Het is inmiddels negen jaar geleden dat het bestaan van de Nintendo Switch werd bevestigd. De console stond destijds nog bekend onder de codenaam NX. In oktober 2016 vond de onthulling van de Switch plaats en in maart 2017 volgde de lancering. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Nintendo Wii U, was de Switch vanaf het begin een groot succes.

Ondanks het succes ziet Nintendo in dat het tijd is voor een nieuwe console. Aangezien de Switch aan het einde van zijn levenscyclus is, verwacht het bedrijf dat de omzet het komend boekjaar met bijna twintig procent zal dalen ten opzichte van het jaar ervoor. Daarbij opgeteld staan er waarschijnlijk ook geen grote nieuwe games meer gepland voor de inmiddels verouderde Nintendo Switch.

Ster advertentie
Ster advertentie