Games & gadgets

Apple maakt indirect releasedatum iPhone 15 bekend

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Apple maakt indirect releasedatum iPhone 15 bekend

De release van de nieuwste iPhone komt steeds dichterbij en volgens de meest recente berichtgevingen is er zelfs al een datum bekend. Apple heeft namelijk aangekondigd dat hun volgende hardware-event op 12 september zal plaatsvinden en experts wereldwijd zijn er zeker van dat de techgigant daar de iPhone 15 zal introduceren.

Apple event op 12 september

Het nieuwe evenement heeft de naam 'Wonderlust'. De uitnodigingen voor de spectaculaire presentatie zijn inmiddels uitgestuurd en de toegang wordt alleen verleend aan mensen die daadwerkelijk een invite gekregen hebben. Op 12 september worden alle genodigden verwacht in de campus van Apple in California. Daarnaast zal de presentatie ook live via YouTube en de officiële website van de techgigant te zien zijn.

Tot op heden zwijgt Apple over de inhoud van de show, zoals het bedrijf altijd doet bij de evenementen waar ze hun nieuwste gadgets presenteren. Toch bestaat er geen twijfel onder de experts dat de iPhone 15 op 12 september gepresenteerd zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Releasedatum iPhone 15

Nu de datum van het evenement waarop Apple de iPhone 15 zal introduceren bekend is, kunnen experts ook de releasedatum van de smartphone uitrekenen. Het bedrijf hanteert namelijk (nagenoeg) altijd dezelfde termijn om de telefoons na aankondiging op de markt te brengen.

Zo is het de verwachting dat de pre-orders voor de iPhone 15 vanaf 15 september geplaatst kunnen worden. Het nieuwe toestel zal je vervolgens een week later in bezit hebben. Als we de experts namelijk mogen geloven, zal de releasedatum van de iPhone 15 op 22 september zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe features

De iPhone 15 zal de eerste gadget van Apple zijn die de Lightning-aansluiting inruilt voor USB-C. Het bedrijf bevestigde afgelopen jaar al dat het de poort aan de telefoon zou toevoegen. De Europese Unie heeft namelijk een wetswijziging toegepast waardoor alle apparaten vanaf 2024 verplicht een USB-C poort moeten hebben.

Zoals bij iedere upgrade zullen de nieuwste iPhone-modellen ook een betere camera krijgen. Verder is de verwachting dat de iPhone 15 een nieuwe schermfeature krijgt, ook wel de 'Dynamic Island' genoemd. De Pro-modellen van het nieuwe toestel krijgen naar alle waarschijnlijkheid dunnere schermranden en een titanium frame. Naast de aankondiging van de iPhone 15 verwachten experts dat er tijdens het event ook nieuwe Apple Watches geïntroduceerd zullen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie