Lifestyle

Nina's zoon droeg een jurk naar gala: "Ongelooflijk trots dat hij trouw is aan zichzelf"

foto: Twitter: @thisisneenz
  1. Newschevron right
  2. Nina's zoon droeg een jurk naar gala: "Ongelooflijk trots dat hij trouw is aan zichzelf"

Nina Green, een vrouw uit Norfolk, Engeland, heeft enorm veel bewondering voor haar 16-jarige zoon Korben. De vrouw vertelt in een reeks tweets dat haar zoon in een rode jurk naar zijn schoolgala ging en aangemoedigd werd door zijn klasgenoten. "Ik ben zo ongelooflijk trots dat hij trouw is aan zichzelf."

'Ongelooflijk trots'

Het kan voor een tiener best lastig zijn om te zijn wie ze werkelijk willen zijn. Vaak zijn jongeren bang om belachelijk gemaakt te worden door hun leeftijdsgenoten of om gepest te worden. Desondanks was Korben er zeker van om zijn jongensdroom waar te maken: een spectaculaire rode jurk dagen naar zijn schoolbal.

Korben's moeder deelde op trotse wijze foto's van haar zoon in zijn spectaculaire outfit op Twitter. "Op 12-jarige leeftijd kondigde mijn zoon aan dat hij in een jurk naar school wilde gaan. Vier jaar later hebben we het laten lukken. Ik ben zo ongelooflijk trots op hem, omdat hij trouw is aan zichzelf." Nina zegt dat Korben's klasgenoten ook erg positief reageerden. "De ontvangst die hij kreeg van zijn hele school was ongelooflijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positieve reacties

Korben wilde op het gala volledig als zichzelf voor de dag komen. Hij combineerde een smoking aan de bovenkant van zijn lichaam met een jurk aan de onderkant. Zo kon hij zowel zijn mannelijke als zijn vrouwelijke kant tonen. Nina was aangenaam verrast door hoe positief iedereen op het gala reageerde. "Toen Korben de auto uitstapte, werd er voor hem gejuicht. Dat moment maakte me aan het huilen. Er waren zelfs een aantal leraren die begonnen te huilen toen ze er getuige van waren. Het was prachtig."

Nadat Nina de foto's op Twitter had gepost, kreeg ze ook veel positieve reacties van andere ouders. Sommigen deelden zelfs foto's van hun eigen kinderen. "Het is belangrijk dat kinderen zich geaccepteerd voelen in deze wereld", zegt Nina. "Als we onze kinderen laten zijn wie ze willen zijn, zullen ze niets anders dan het beste uit zichzelf halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie