Lifestyle

Cristina viel 80 kilo af nadat haar verloofde vreemdging en een ander bezwangerde

foto: facebook.com/SmileItsCris
  1. Newschevron right
  2. Cristina viel 80 kilo af nadat haar verloofde vreemdging en een ander bezwangerde

Cristina Bautista zou op 31 oktober 2015 trouwen, totdat ze eind augustus gebeld werd. Het was de maîtresse van haar verloofde. Ze wist niet eens dat hij vreemdging en kreeg in hetzelfde gesprek te horen dat de vrouw vier maanden zwanger was van haar verloofde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergeven

In het begin gaf Christina zichzelf de schuld van alles. Ze woog destijds 139 kilo en maakte zichzelf wijs dat hij haar had verlaten omdat ze dik en onaantrekkelijk was. Cristina vertelde Runner's World dat ze bang was dat ze voor de rest van haar leven alleen zou blijven. Ze besloot haar verloofde te vergeven en hem te helpen bij het opvoeden van het kind.

Houden van

Twee weken later ontving Cristina screenshots van een gesprek tussen de maîtresse en haar verloofde. Daarin had hij getypt dat hij van haar houdt. Dat was voor Cristina de druppel. De knop ging om: "Je kan seks hebben met iemand zonder dat er gevoelens bij betrokken zijn, maar ik wist dat k hem moest verlaten als hij echt van haar hield."

Depressie

Cristina verliet hem, raakte in een depressie en probeerde zichzelf van het leven te beroven. Toen ze wakker werd in het ziekenhuis, ergens in oktober, besloot ze te veranderen. Ze wilde altijd al hardlopen en is dat gaan doen om af te vallen. Ze geloofde in zichzelf en geloofde dat ze kon veranderen. En dat bleek een belangrijke eerste stap.

Enkeltje Thailand

De grootste fout die Cristina in het begin maakte, was dat ze het afvallen niet voor zichzelf deed: "In het begin deed ik het om mijn ex-verloofde te laten zien dat hij spijt zou krijgen van zijn keuze." Na een aantal maanden had ze door dat dat niet de manier was. Dus verkocht ze haar auto en haar meubels. Werkelijk alles ging de deur uit. Met dat geld kocht ze een enkeltje Thailand waar ze zichzelf wilde herontdekken. En dat deed ze. Ook daar bleef ze hardlopen.

"Eet ook waar je trek in hebt"

Toen Cristina na zes maanden terugkeerde in de Verenigde Staten, was ze 20 à 25 kilo kwijt. En dat was zonder dat ze op haar eetpatroon had gelet. Bij haar terugkeer in eigen land bleef ze hardlopen, maar lette ze nu ook op haar voedselinname. Ook dat ging met vallen en opstaan: "In het begin hongerde ik mezelf uit, maar uiteindelijk ontdekte ik dat ik balans nodig had. Ik ging mezelf belonen als ik ergens trek in had en dat doe ik nog steeds. Ik let op mijn proteïnen, groentes en koolhydraten, maar ik eet ook met alle gemak een cheeseburger."

Van 139 kilo naar 61 kilo

Iedereen die wil afvallen moet volgens Cristina beginnen met in zichzelf geloven. "Ik ben zo vaak een dieet begonnen zonder dat ik erin geloofde. Maak jezelf wijs dat je blijft volhouden totdat het wel lukt. En doe het niet voor anderen. Doe het omdat je weet dat je gezonder wil worden en meer van jezelf wil houden. Ga niet afvallen omdat je ergens bij wil horen." Cristina weet er inmiddels alles van. De vrouw die ooit 139 kilo woog, heeft een bijzondere transformatie ondergaan. Ze is de afgelopen vier jaar bijna tachtig kilo afgevallen en werkt tegenwoordig als personal trainer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie