Lifestyle

Studio Ghibli geeft kijkje in nieuw themapark

foto: Studio Ghiblifoto: Studio Ghibli
  1. Newschevron right
  2. Studio Ghibli geeft kijkje in nieuw themapark

Na Super Nintendo World is Japan binnenkort nog een bijzonder pretpark rijker. Jarenlang werd erover gespeculeerd en vanaf 1 november opent Ghibli Park dan eindelijk haar deuren. De eerste videobeelden zijn nu te bekijken.

Vijf secties

Het themapark wordt opgesplitst in vijf gebieden: Hill of Youth, Ghibli's Large Warehouse, Mononoke's Village, Valley of Witches en Dondoko Forest. De eerste drie gebieden kun je dit jaar bezoeken, maar Valley of Witches en Dondoko Forest openen pas in de herfst van 2023.

Ruimte voor natuur

In ieder gebied zie je details van Studio Ghibli's filmklassiekers terug. Zo waan je jezelf voor even in de wereld van My Neighbor Totoro, Princess Mononoke en Spirited Away. Goro Miyazaki, de zoon van Studio Ghibli-regisseur Hayao Miyazaki, onthulde al eerder dat er in het park veel ruimte zal zijn voor natuur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagakute

Een bezoekje aan het pretpark kun je perfect combineren met een vakantie naar Tokio, want het themapark zit gevestigd in de Japanse stad Nagakute. Dat is ongeveer drie uur reizen met de trein vanaf Tokio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie