OMG

Thuiswerken zat? Japans pretpark biedt werkplek aan in reuzenrad

foto: Yomiuriland
  1. Newschevron right
  2. Thuiswerken zat? Japans pretpark biedt werkplek aan in reuzenrad

Het zit er dik in dat er de komende tijd nog veel thuis gewerkt moet worden. Nu doen de meesten dat vanuit hun woon- of slaapkamer, maar dat kan best saai worden. Gelukkig blijkt 'thuiswerken' een breed begrip. Wereldwijd zijn er al best wat mensen die vanaf een vakantiebestemming hun laptop openklappen - workation - en in Japan is er nu een wel hele bijzondere werkplek beschikbaar: bovenin een reuzenrad.

Reuzenrad met wifi

Het pretpark Yomiuriland in Tokio biedt speciale Amusement Workation-pakketten aan. Voor een paar tientjes kun je aan het zwembad plaatsnemen of in een bakje van het reuzenrad (met wifi!). Kies je voor de tweede optie, dan kun je een uur lang van de rust en het uitzicht genieten terwijl je je belletjes en mailtjes afhandelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verboden te gillen

Voor een extra bedrag mag je ook gebruikmaken van de andere attracties in het park. Zo kan je in de lunchpauze een ritje maken in de achtbaan of het spookhuis, maar let op: er gelden strenge coronaregels en schreeuwen is verboden. Gasten worden verzocht in plaats daarvan “in hun hart te gillen”.

Malediven

Is zo’n pretpark niks voor jou? Er is ook een resort op de Malediven dat een workation aanbiedt. Dat kost wel wat meer - zo’n 23.000 dollar voor een week -, maar dan krijg je er wel onbeperkt eten en drinken en een personal assistent bij.

Ster advertentie
Ster advertentie