OMG

Japans pretpark deelt schreeuwstickers uit voor op je mondkapje

foto: YouTube: GreenlandResort
  1. Newschevron right
  2. Japans pretpark deelt schreeuwstickers uit voor op je mondkapje

Het Greenland amusementspark in de Japanse stad Kumamoto biedt haar bezoekers een speciale schreeuwsticker voor op hun mondkapje zodat ze ook tijdens de coronacrisis kunnen 'schreeuwen' in de attracties. Je kan bij de ingang kiezen uit vijf verschillende schreeuwstickers die je op je mondmasker plakt. Door de stickers lijkt het alsof je aan het schreeuwen bent, want dat mag tegenwoordig niet meer in Japanse pretparken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schreeuwen verboden

Nadat de noodtoestand werd uitgeroepen in Japan, besloten attractieparken gezamenlijk in actie te komen. Ze stelden samen een document met coronamaatregelen op zoals een mondkapverplichting en het weigeren van toegang aan iedereen wiens lichaamstemperatuur hoger is dan 37,5 graden. Een andere regel op dat lijstje is dat iedereen in attracties niet meer mag schreeuwen. Op die manier willen pretparken voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden.

Leukere actiefoto's

Aangezien schreeuwen niet meer kan, besloot Greenland om de actiefoto's in ieder geval een stuk leuker te maken door een van deze vijf stickers beschikbaar te stellen voor de bezoekers van het pretpark. Iedereen mag er eentje uitkiezen bij de ingang. Het ziet er misschien niet geweldig uit, maar wel beter dan een standaard mondkapje toch?

Ster advertentie
Ster advertentie