Lifestyle

Deze nieuwe high-tech sneaker maakt zichzelf vast door middel van een app

foto: YouTube: Nike
  1. Newschevron right
  2. Deze nieuwe high-tech sneaker maakt zichzelf vast door middel van een app

De nieuwste sneaker van Nike is ideaal voor luie mensen. Je hoeft namelijk niet te bukken om ze aan te trekken. De Adapt BB, zoals de nieuwste basketbalschoen van het sportmerk heet, maak je vast met behulp van een app op je telefoon! Met één klik trekt deze high-tech schoen zich strak en past zich aan aan de vorm van je voet.

Hoe werkt het?

In de schoen zit een motortje dat de schoen vastmaakt. Deze bestuur je door middel van een app die via Bluetooth verbinding maakt met de schoen. Zo kun je ook allerlei persoonlijke voorkeuren instellen zoals de kleur van de lampjes in de zool. Daarnaast herkent de schoen je lichaamstemperatuur en de intensiteit van de sport die je aan het doen bent. Zo past hij zichzelf aan tijdens je work-out. Je moet je schoenen na een tijdje wel weer even opladen. De motor werkt namelijk op een batterij.

NBA-speler

Voor het promoten van de sneaker heeft het sportmerk NBA-basketballer Jayson Tatum ingeschakeld. Nike vertelt op de website van het product de Adapt-technologie nog vaker te willen gebruiken, zowel in andere sporten als voor lifestyle-producten. Wanneer en of de schoen ook in Nederland verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend. In Amerika gaat een paartje in ieder geval 350 dollar kosten.

zelfstrikkende schoen

Twee jaar geleden kwam Nike ook al met een high-tech modelletje. Dit was de zelfstrikkende HyperAdapt 1.0 en deze is nog steeds available. Kost je wel een paar centen, 700 euro om precies te zien. Nog indrukwekkender was de Nike Mag, welke rechtstreeks uit de film Back To The Future leek te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie