STER Advertentie
STER Advertentie

Deze 6 serieuze lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van stress

Deze 6 serieuze lichamelijke klachten kunnen het gevolg zijn van stress

Maandag 18 maart 2019 - 08:09 uur

|

Door:

Milou

Dat stress niet goed voor je is, kan je waarschijnlijk zelf ook wel bedenken. Maar wist je dat het naast vermoeidheid, ook de volgende lichamelijke klachten tot gevolg kan hebben?

1. opgeblazen buik

Zit je broek oncomfortabel strak door een opgeblazen buik, alsof je een foodbaby hebt? Dit kan heel goed komen door een te stressvolle werkdag. Als je ook nog eens je lunch te snel hebt weggewerkt vanachter je bureau, heb je al helemaal kans op een opgeblazen buik. Je neemt dan namelijk onbewust te grote happen lucht.

 

2. Maag- en darmklachten

Door teveel stresshormonen raken ook je maag en darmen totaal van slag. De spierspanning rondom je buik zorgt voor dat zeurderige gevoel, moeilijke ademhaling en een verdwenen eetlust. Wat kan helpen, zijn ademhalingsoefeningen, beweging of een warme kruik.

3. stijve nek

Ook spierpijn kan stress als oorzaak hebben. Wanneer je gespannen bent, span je je spieren onbewust constant aan. Dit zorgt voor die vervelende stijve nek en soms zelfs voor spanningshoofdpijn. 

4. HOOFDPIJN

Want ook hoofdpijn is een typisch gevolg van stress. Vooral de zeurende, doffe pijn die aan de zijkanten van je hoofd begint. 

5. hartkloppingen

Het kan best een akelig gevoel zijn wanneer je hart ineens supersnel tekeer gaat. Hartkloppingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben, waarvan stress er slechts eentje is. Vaak is het onschuldig, maar het kan ook wijzen op een onderliggend probleem. Wanneer de hartkloppingen lang aanhouden en gepaard gaan met andere klachten is het slim om even langs de huisarts te gaan.

6. slecht slapen

Stresshormonen maken je rusteloos en laten je piekeren. Hierdoor kan je lichaam niet de rust pakken die het nodig heeft. Vervolgens is het moeilijker om tijdens je slaap alle indrukken van de dag verwerken en wordt je vermoeider wakker. 

niet onschuldig

Stress lijkt tegenwoordig vrij normaal, maar is lang niet altijd zo onschuldig. Naast dat deze lichamelijke klachten steeds erger kunnen worden, vermindert door stress ook je weerstand, waardoor je sneller een griepje oppikt. Als je meerdere van deze klachten langere tijd ervaart, is het goed om er iets aan te doen. Anders loop je namelijk het risico overspannen te raken of een burn-out te krijgen.

Populair op FunX.nl

  • Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

  • Dit is waarom Famke Louise alles van Instagram heeft verwijderd

  • Atalay (22) werd paar uur voor geboorte zoon doodgereden in Amsterdam

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral