Lifestyle

71-jarige oma verbreekt wereldrecord halve Marathon

foto: Instagram: Runnersworlduk
  1. Newschevron right
  2. 71-jarige oma verbreekt wereldrecord halve Marathon

Excuusjes om maar niet te gaan sporten kun je bijna niet meer verzinnen als je het volgende verhaal leest: de 71-jarige Jeannie Rice - oma van twee kleindochters - brak namelijk recent het wereldrecord voor de halve marathon voor mensen op leeftijd. Binnen 1 uur, 37 minuten en 7 seconden wist ze de 21,1 kilometer uit te lopen.

nog best fit

Jeannie probeerde meerdere keren om het record te verbreken toen dat vorige maand eindelijk lukte in Akron, Ohio. Ze voelde zich ook na de marathon nog best fit. "Ik voelde me goed en ik deed het gewoon!" vertelt ze aan Runner's World.

"Het was fantastisch. Ik ben zo onwijs blij! Ik was er in het begin niet van overtuigd dat ik het kon, maar had zoiets van: ik doe mijn best. Dat is alles wat ik kan doen."

hard werken

Ook bij Jeannie was het hard werken om haar doel te bereiken. Ze trainde maanden enorm hard voor de marathon, waar tientallen kilometers voor aflegde. Ze was niet heel haar leven van het hardlopen: pas vanaf haar 35e begon ze ermee met het doel om gewicht te verliezen.

slechts één blessure

Uiteindelijk is ze nog altijd kerngezond: ze had slechts één keer een knieblessure in haar leven en die kwam niet eens door het hardlopen, maar door het feit dat ze van haar fiets was gevallen.

nog meer marathons

"Ik ben onwijs gelukkig en voel me gezegend", vertelt ze aan de pers. Klaar met rennen is Jeannie nog lang niet: ze wil nóg een record lopen tijdens de Marathon in Berlijn op 29 september en ze is bezig met het plannen van marathons in Thailand, Tokyo en Boston.

eigen record verbreken

Snel tevreden is ze niet: "Ik ga naar Berlijn voor de marathon. Mijn doel is om mijn eigen wereldrecord te verbreken, al is het maar met een minuut of halve minuut. Dat zou heel tof zijn."

"Dat is mijn doel. Ik geef mezelf zo'n doel zodat ik niet opgeef en door blijf gaan met hard genoeg trainen."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie